Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.30. - szombat, Zsanett, Janka napja van.

Rövid hírek

A stratégiai partnerség a magyar gazdasági sikerek titka

2015. október 20. 14:34
A stratégiai partnerség a magyar gazdasági sikerek titka

Az utóbbi öt év gazdasági sikerei a magyar modellnek köszönhetően, az állam és a vállalatok közötti kooperációnak köszönhetően valósultak meg - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Figyelő TOP 200 konferencián 2015. október 15-én.


Szijjártó Péter, Figyelő konferencia


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Figyelő TOP 200 konferencián tart előadást 2015. október 15-én. Fotó: Burger Zsolt


Szijjártó Péter szerint a modell sikere az új munkahelyekben, a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésében, és az államadósság csökkenő tendenciájában látja. Hozzátette: a magyar modell meghaladta azt a régi közgazdasági gondolkodást, miszerint választani kell a gazdaság dinamizálása, és a fegyelmezett költségvetési gazdálkodás között. A miniszter szerint a sikerek nem kizárólag kormányzati intézkedések, hanem vállalati teljesítmények nyomán álltak elő. Szijjártó Péter szerint büszkeségre ad okot az is, hogy tavaly 5216 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra; ez 14 százalékos növekedés, amire 1990 óta nem volt példa. A miniszter kifejtette: a gazdasági növekedést az autóipar húzza, de ez egy "jó probléma", és bár helyesek a magyar gazdaságszerkezet diverzifikálására vonatkozó törekvések, ezt nem az autóipar teljesítményének "lerontásával" kell megvalósítani. Szerinte be kell azonosítani azokat a pontokat, ahol a növekedési korlátok vannak, és ahol kormányzati lépésekre van szükség a korlátokon való átlépéshez.

 
Külgazdasági és Külügyminisztérium/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu