Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Rövid hírek

A családok lerombolás Európa legnagyobb problémája

2015. november 06. 10:00
A családok lerombolás Európa legnagyobb problémája

A bíboros Ferenc pápa üzenetét is hozta, aki általa üdvözöli a Budapesti Demográfiai Fórum résztvevőit, és biztosítotja őket a családok érdekében tett erőfeszítéseik támogatásáról.

 

 
Vincenzo Paglia bíboros, a Család Pápai Tanácsának elnökének beszéde a Budapesti Demográfiai Fórumon 2015. november 5-én.


Vincenzo Paglia bíboros, a Család Pápai Tanácsának elnöke Vatikán államból érkezett. A bíboros leszögezte: Európa válsága nem csak gazdasági természetű, de kapcsolódik a családi kötelékek törékenységéhez, a születésszámhoz és a lakosság elöregedéséhez is - melyek mind szerepelnek a fórum témái között. Vincenzo Paglia szerint Európa legnagyobb problémája egyértelműen a családok lerombolása. Ha egy ország nem tudja a családok szövetét, hálóját megóvni, akkor gazdasági-politikai céljait sem hajthatja végre - fejtette ki Vincenzo Paglia. Mai korunk individualista életszemlélete pedig - melyben az én fontosabb, mint a mi -, nem kedvez a család megóvásának. A társadalom alapsejtje viszont nem az egyén, hanem a család. A bíboros emlékeztetett: a házasság nagyobb stabilitást, a gyermekeknek nagyobb biztonságot ad az együttéléshez képest.


"Kik lakják majd be Európát, ez itt a kulcskérdés" - szögezte le Orbán Viktor kormányfő a fórum megnyitóbeszédében.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu