Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Parlamenti hírek

Országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott Simon Gábor

2014. February 15. 19:00
Országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott Simon Gábor

A héten megérkezett Simon Gábor volt szocialista politikus lemondó levele az Országgyűlés elnökéhez. Így megszűnt mandátuma, és a parlamentnek nem kellett szavaznia Simon Gábor összeférhetetlenségéről.Azzal, hogy Simon Gábor lemond mandátumáról, ügye kikerül a parlamenti vizsgálat alól - mondta szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre Budai Bernadett MSZP-szóvivő. Ennek ellenére az Országgyűlés is felkérte a mentelmi bizottságot, hogy vizsgálja ki Simon Gábor eltitkolt vagyonának ügyét.A parlament 273 igen szavazattal, 2 nem ellenében támogatta a KDNP-s Rubovszky György önálló indítványát.

 

 

Országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott Simon Gábor
Simon Gábor országgyűlési képviselői mandátumról való lemondásával megkezdődhet a vele szembeni büntetőeljárás – közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza, aki a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában megerősítette, hogy dokumentumokat foglaltak le Simon Gábornál. A legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a büntetőeljárás megindítását még a múlt héten, miután kiderült, hogy Simon Gábor 2009 óta egy ausztriai bankszámlán parkoltat 240 millió forintot, amit a parlamenti vagyonbevallásaiban egyszer sem tüntetett fel.

 

 

A Parlamentben is téma volt a Simon-ügy
2014. február 13-án Simon Gábor ügye napirend előtt is téma volt a Parlamentben is.  A Jobbik elnöke szerint az összes parlamenti képviselőnek nyilatkoznia kellene arról, hogy van-e pénze külföldi számlán.A radikális párt elnöke továbbá arra szólította fel a szocialista frakciót, hogy tisztázza végre magát a Simon-ügyben.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu