Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Parlamenti hírek

Orbán Viktor: Nem látni, hol a vége

2015. October 26. 10:20
Orbán Viktor: Nem látni, hol a vége

Orbán Viktor miniszterelnök az Országház őszi ülésszakának megnyitóján, szeptember 21-én, napirend előtti felszólalásban elemezte a migránsválságot. Tömeges népvándorlásnak nevezte a folyamatot, melynek nem látni, hol a vége.

A miniszterelnök leszögezte: az arab tavasz káoszt eredményezett. Felvázolta az illegális bevándorlás lehetséges utánpótlását, és kiemelte: a közép-ázsiai, észak-afrikai és közel-keleti régióban nem volt akarat a nyugat által diktált képviseleti demokrácia bevezetésére. Orbán Viktor szerint a migrációs válság ilyen körülmények között előre látható volt.
"Európa nem képes magára venni a világ összes baját, és nem tud mindenkinek munkát adni" - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: "Európa gazdag, de gyenge - és ez a lehető legveszélyesebb kombináció". Elhangzott: Európa félmilliárd állampolgárától követeli meg nap mint nap a törvények tiszteletét, ám nem képes néhány százezer migránsot rábírni, egy olyan egyszerű dologra, mint a regisztráció. A magyar parlament pulpitusáról a honatyák azt is hallhatták: Európa nem volt képes megragadni a probléma gyökerét, menekültnek tekintik azt is aki valójában illegális gazdasági bevándorló. Így jutottunk oda, hogy veszélybe kerültek határaink, a törvények tiszteletén alapuló európai életformánk - szögezte le a miniszterelnök, majd hozzátette: "ami most történik, az lerohanás".

 


Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása 2015. szeptember 21-én az országgyűlés őszi ülésszaka előtt.


Az ellenzéki pártok válaszára reagálva a miniszterelnök kifejtette: a menekült nem mondhatja meg, hogy hol, mely országban akar menekült lenni, ezzel szemben ez a bevett nemzetközi szabályok szerint kell történjen, ahogy '56-ban a magyar menekültek is megtapasztalták. A menekült az első biztonságos országban várja, hogy valamely állam befogadja. Az '56-os magyar menekültek számára anno Nicaragua kínálta a legnagyobb befogadói kvótát. A miniszterelnök szerint ma ezzel szemben az illegális bevándorlóknak bármit megengednek. Ad abszurdum azt is, hogy Németország se feleljen meg nekik, mint célállomás.

 


Orbán Viktor miniszterelnök viszontválasza az ellenzéki pártok vezérszónokainak reagálására.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter?

- Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban


Magyarország Kormánya YouTube csatornája/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu