Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.25. - szombat, Orbán napja van.

Parlamenti hírek

Napirenden a sporttörvény is

2011. május 03. 10:14
Napirenden a sporttörvény is
Az Országgyűlés kedden tárgyalhatja a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvények módosítását; ez azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság eltörölte a Ház azon korábbi döntését, amely lehetővé tette az érintettek indoklás nélküli elbocsátását.
A kabinet által benyújtott tervezet szerint a kormány- és köztisztviselőket a jövőben méltatlanság, bizalomvesztés, illetve nem megfelelő munkavégzés esetén fel kell, létszámcsökkentés miatt pedig fel lehet menteni. Az előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.

Szintén általános vita kezdődhet arról a javaslatról, amely azt tenné lehetővé, hogy az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetések csökkentsék a személyijövedelemadó-alapot, illetve a vállalkozások költségként számolhassák el ezt az összeget.

Navracsics Tibor

Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter

A fentiek mellett napirendre kerül még a sporttörvény Bánki Erik és Szalay Ferenc fideszes képviselők által kezdeményezett változtatása, amely alapján a kormány a jövőben - a Nemzet Színésze cím jelölési rendjéhez hasonlóan - a nemzet sportolóinak jelöléséről is a cím birtokosainak javaslatára döntene.

A parlament tárgyalni kezdheti továbbá a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 25 százalék plusz egy kisebbségi részvényének, Navracsics Tibor és Horváth Zsolt (Fidesz) által kezdeményezett tartós állami tulajdonban tartására tett előterjesztést is.

 

Forrás: fidesz.hu

-Bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu