Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Parlamenti hírek

Május másodikától szigorodhat a büntető törvénykönyv

2011. May 02. 12:17
Május másodikától szigorodhat a büntető törvénykönyv
Akár már ma szavazhat az Országgyűlés a büntető törvénykönyv szigorításáról, amitől a kormány a Gyöngyöspatán kialakult, illetve az ahhoz hasonló helyzetek kezelését várja.
Az Országgyűlés akár már ma megteremtheti a kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítók elleni rendőri fellépés lehetőségét, amennyiben a képviselők a házszabálytól való eltéréssel megszavazzák a büntető törvénykönyv ezt célzó módosítását. A javaslatot szerdán nyújtotta be a kormány. Ezt követőn nyilatkozott Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő:

Szíjjártó Péter

Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is nyilatkozott a Btk. módosítását illetően

- Két évig terjedő börtönbüntetést szab meg azok számára, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló, vagy annak látszatát keltő tevékenységet, akciókat szerveznek az arra való felhatalmazás nélkül, és három évig terjedő börtönnel rendeli büntetni mindazokat, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek vagy ilyenekben vesznek részt.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor kormányfő a Btk. tervezett szigorításáról a TV2-nek azt mondta, hogy a módosítás hosszú távon kezeli a Gyöngyöspatán kialakult, illetve az ahhoz hasonló helyzeteket. Az indítvány elfogadása után a jövőben azokat a polgárőröket is büntetnék, akik nem működnek együtt a rendőrséggel. A képviselők kedden a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának tárgyalását kezdhetik meg, ugyanis az Alkotmánybíróság mindkét esetben alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu