Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Parlamenti hírek

Magyarország 2016-os központi költségvetéséről vitáznak a Parlamentben

2015. May 30. 22:50
Magyarország 2016-os központi költségvetéséről vitáznak a Parlamentben

A 2016-os központi költségvetés és az arról szóló állami számvevőszéki vélemény pénteken folytatódott általános vitájában és a költségvetés megalapozásáról szóló előterjesztés szombati parlamenti vitájában is többen felszólaltak.

Dankó Béla (Fidesz) ismertette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium költségvetési fejezetében 1,2 milliárd forint van környezetvédelemre. Józsa István (MSZP)  értékelése szerint a 2016-os költségvetés optimista makrogazdasági feltételezések mellett is jelentős megszorításokat tartalmaz, mert a jóléti kiadások stagnálnak, a gazdasági kiadások pedig visszaesnek, jelentősen nőnek azok az összegek, amelyeket a kormány magára költ. Azt javasolta, hogy a kormány csoportosítsa át a közmunkaprogramra szánt forrásokat az aktív munkaerő-piaci programokra, emellett pártja nevében a nemzeti béremelés programjára is javaslatot tett. Törő Gábor (Fidesz) ismertetése szerint a pedagógus életpálya bevezetése az állami intézmények esetében 11 milliárd, a nem állami iskolák esetében 2,6 milliárd forintos többletet jelent, míg a minősítésre az állami intézményekben 8,6 milliárd, nem állami intézményeknél 1,7 milliárd többlet lesz.

 

Parlament, Országgyűlés, Költségvetési vita

Magyarország 2016-os központi költségvetéséről vitáznak a Parlamentben

 Tuzson Bence kormánypárti vezérszónok szombaton (május 30.) az előterjesztés és a költségvetési törvényjavaslat közös céljai között említette a munkahelyteremtést és az adócsökkentést. Nyitrai Zsolt azt mondta, a javaslat "együtt működik" a központi költségvetési javaslattal és az adótörvényekkel. Több mint 170 milliárd kerülhet vissza a magyar családokhoz, az szja-kulcs 16-ról 15 százalékra csökken, továbbviszik a családi adókedvezményt is - sorolta a kormánypárti politikus.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu