Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.22. - szerda, Júlia, Rita napja van.

Parlamenti hírek

Ma dönthet az Országgyűlés a polgárőrségek működési feltételeiről

2011. május 16. 09:37
Ma dönthet az Országgyűlés a polgárőrségek működési feltételeiről
Az Országgyűlés hétfői ülésnapján dönthet a polgárőrségek működési feltételeinek szigorításáról, és emellett tovább tárgyalhatja például az úgynevezett egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállítására vonatkozó kormánypárti javaslatot is.
A képviselők az Országgyűlés emberi jogi bizottságának előterjesztése alapján határozhatnak a polgárőrségről szóló törvény közterületek rendjének fenntartását célzó módosításáról. A változtatásokkal rögzítenék, hogy a polgárőrség csak a rendőrséggel kötött írásbeli megállapodás alapján, ellentétes szerződés hiányában kizárólag saját székhelyén végezheti tevékenységét.

polgárőrség

Országos Polgárőr Szövetség

A Ház szintén hétfőn szavazhat a bunyevác kisebbségi népcsoport hivatalos elismerését kezdeményező országos népi kezdeményezésről, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra tartós, közvetlen állami tulajdonba vételéről. Voksolás várható számos egyéb indítványhoz, így például a kormány- és köztisztviselők felmenthetőségét újraszabályozó előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokról is.

A határozathozatalok után általános vita kezdődhet a fideszes L. Simon Lászlónak a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet létrehozásáról szóló javaslatáról. A Parlament emellett megtárgyalhatja az egyenruhás bűnözés hátterét feltárni hivatott eseti bizottság létrehozásához benyújtott módosító indítványokat is.

 

Forrás: fidesz.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu