Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Parlamenti hírek

Kövér László idén is átadta az Országház kulcsait a gyerekeknek

2015. December 24. 22:41
Kövér László idén is átadta az Országház kulcsait a gyerekeknek

Idén is a gyerekek vették át egy napra az Országház irányítását, december 19-én szombaton egész nap a játéké, a kakaóé és a vidámságé volt a főszerep a magyar parlamentben. Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyán idén is több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek vehetett részt.

Kövér László házelnök a gyerekeknek elmondta: "Ez nemcsak az ország, hanem az egész nemzet háza, így mindazoké, akiknek déd-, ük- és szépszülei hozzájárultak, hogy ez az épület létrejöjjön és fennmaradjon mindenki gyönyörűségére". Ezután arra biztatta a gyerekeket, hogy vegyék birtokba a házat, érezzék jól magukat, az itt kapott élményeket pedig vigyék haza magukkal, és osszák meg szeretteikkel is. Kövér László ezután átadta az Országház kulcsait a gyerek házelnöknek, aki elsőként azt adta utasításba, hogy "legyen mulatság, szórakozás, kaja pia, és kezdődjék a tánc".


Országház


A Fölszállott a páva egyik szereplőjének tánc és ének bemutatója az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyán 2015. december 19-én.  MTI Fotó: Mohai Balázs


Ezek után a gyerekek a parlament főlépcsőjén hol ülve, hol felugrálva nézték végig az Operettszínház két művésze, Peller Károly és Kékkovács Mara gyerekdalokból és ismert mesék dallamaiból összeállított műsorát, Malek Andrea karácsonyi dalait, a Fölszállott a páva szereplőinek tánc és ének bemutatóját, de rendezvény meghívottai láthatták először Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező Hoppi mesék című új filmjének első kockáit is. A hoppik kalandjain keresztül a világ különböző népeit és szokásaikat ismerhették meg a gyerekek. A műsor után a diákok megismerkedhettek az Országház nevezetességeivel, játszhattak a Csodák Palotája helyszínre kitelepült játékaival, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel is találkozhattak.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu