Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Parlamenti hírek

Februárban a választók majdnem fele tenné voksát a kormánypártra

2014. March 01. 22:26
Februárban a választók majdnem fele tenné voksát a kormánypártra

A Tárki felmérése szerint a teljes népesség körében januárhoz képest majdnem duplázott a Jobbik, az LMP ebben a körben négy, a biztos választók között hat százalékon áll. Az 1000 ember megkérdezésével készült kutatása szerint továbbra is a Fidesz vezet mind a teljes népesség, mind a biztos választók között.


Az Összefogás pártjai januárban külön-külön kérdezve összesen 35 százalékot értek el a biztos választók között, februárban Összefogás néven azonban csak 27 százalékot.  A közvélemény-kutatás során a szavazási helyzetet szimulálták, így a válaszadók egy szavazólapra hasonlító cédulán válaszoltak, melyet a kérdezőbiztos nem látott.A Tárki mérése szerint februárban a teljes népesség körében a Fidesz 38, az Összefogás 21, a Jobbik 15, az LMP 4 százalékon áll. A biztos pártválasztók között a Fidesz 49, az Összefogás 27, a Jobbik 19, az LMP 6 százalékos arányt ért el. A megkérdezettek negyven százaléka kormányváltást, harminckilenc százaléka Fidesz-újrázást akar. A bizonytalanok aránya 40%-ról 22%-ra csökkent.

Fidesz-KDNP, választás 2014

 

Februárban a választók majdnem fele tenné voksát a kormánypártra
A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint 24-ről 18 százalékra csökkent a teljes népességen belül a baloldali pártok támogatottsága. Az összes megkérdezett 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy részt kíván venni a választáson. A részvételüket biztosra ígérő aktív szavazók 47 százaléka választaná a Fidesz-KDNP-t, 17 százaléka a baloldali összefogás pártjait, 12 százaléka a Jobbikot, 2 százaléka pedig a Lehet Más a Politikát.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu