Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Parlamenti hírek

Dr. Pesti Imre három témában nyilatkozott

2016. October 20. 08:33
Dr. Pesti Imre három témában nyilatkozott

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő és a Törvényalkotási bizottság tagja adott interjút kameránknak, melyben a kvótareferendumról, az egészségügyi béremelésekről és a Törvényalkotási bizottságról beszélt.

A képviselő az október 2-i népszavazással kapcsolatban kifejtette, hogy több mint 3,2 millió ember egydöntetű véleményét és támogatását nem lehet figyelmen kívül hagyni. "A résztvevők száma olyan nagy volt, hogy bátran értékelhetjük sikeresnek, és mondhatjuk azt, hogy 3,2 millió ember akarata mindenfajta jogi szabályozáson túl, egyértelműen érvényessé teszi ezt a népszavazást."

 

 

"A nép akarata, a demokrácia gyakorlata semmilyen fondorlattal meg nem kérdőjelezhető és nem húzható át."

 

 

Az egészségügyben több éves béremelési program indult, 2019-re 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek. Dr. Pesti Imre elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen mértékű béremelés, majd reményét fejezte ki, hogy ez ösztönözni fogja a jól képzett orvosokat az itthon maradásra, illetve a külföldön élőket a haza térésre. "A mostani ciklusban a gazdaság teljesítő képessége lehetővé teszi, hogy az eddig rendkívül elmaradt bérek megkezdjék a felzárkózást, és valóban érezhető, hogy komoly béremelés történik."

 

 

Az előző ciklusban több mint háromszázmilliárd forintot költöttek az egészségügyi szolgáltatás inftrastruktúrájának javítására

 

 

A Törvényalkotási bizottság új intézményként épül a törvényhozási folyamatba, az Országgyűléshez benyújtott törvényjavaslatok döntő többsége a bizottság elé kerül. Itt újra megvitatják a törvényjavaslatokat, elemzik és ellenőrzik azok jogszerűségét. Pesti Imre, a bizottság tagjaként elmondta, hogy számára fontosak a dohányzást visszaszorító, illetve a dohánytermékek elterjedését meggátló törvények, mivel Magyarországon a várható élettartam rendkívül alacsony, így különöse fontos, hogy az állam törvénykezése is támogassa ezt.

 

"Ma Magyarország élen jár a dohányzás visszaszorításában, ezek a törvények azok, amelyek leginkább megelégedettséget váltottak ki bennem"

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu