Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.25. - szombat, Orbán napja van.

Parlamenti hírek

Beregszászon tartotta első kihelyezett ülését az Országgyűlés

2011. április 29. 12:23
Beregszászon tartotta első kihelyezett ülését az Országgyűlés
Beregszászon tartotta első kihelyezett ülését az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága, amely a kárpátaljai magyarság helyzetéről tájékozódott. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében megtartott tanácskozáson részt vettek az ukrajnai magyar szervezetek vezetői, a történelmi egyházak képviselői és az ungvári, valamint a beregszászi magyar főkonzul.
Kovács Miklós, a kárpátaljai magyar kulturális szövetség elnöke szerint a kihelyezett ülés kiváló alkalom arra, hogy tájékoztassák a magyarországi döntéshozókat a helyi magyar közösségek problémáiról. Zán Fábián Sándor, a kárpátaljai református egyház püspöke pozitívnak nevezte, hogy a jövőben a támogatási rendszer működéséről ki fogják kérni az érintettek véleményét is.

Beregszász

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében tartotta az Országgyűlés a kihelyezett ülését

Szili Katalin, a bizottság alelnöke szerint több fontos problémakör vetődött föl a megbeszélésen. Az egyik az anyanyelvű oktatás és a nemzeti kultúra finanszírozásának kiszámíthatóvá tétele a létrehozott új alapnak köszönhetően. Másodikként a szülőföldön maradás programszerű elősegítését említette, amiben a nemzeti összetartozás bizottságának kezdeményező szerepe lehet.

Potápi Árpád, az országgyűlési bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy bizottság következő ülésének Szlovénia a lehetséges helyszíne. Szerinte az alapproblémák ugyanazok Szlovéniában, Kárpátalján, a Felvidéken, de Magyarországon is.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu