Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Parlamenti hírek

Az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyekről egyeztettek a Parlamentben

2015. September 29. 20:49
Az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyekről egyeztettek a Parlamentben

Az Országgyűlés 2015.09.29-i rendkívüli ülésén lehetővé teheti, hogy az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyeket a Szegedi Járásbíróság mellett Pécsett és Zalaegerszegen is tárgyalhassák.


Németh Szilárd arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy támogassák szavazatukkal a Ház előtt fekvő javaslatot. A fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában felidézte: A horvát-magyar határ felé tolódott el az illegális bevándorlók határátlépési szándéka. A kormány és a kormánypártok a magyar emberek kérésének tettek eleget akkor, amikor a zöldhatárt mind műszaki, mind jogi értelemben lezárták, illetve annak védelmére élő erőt biztosítottak – emelte ki, hozzátéve, ezért döntöttek arról, hogy a rendőrség mellett a hadsereget is bevonják a feladat ellátásába.

 

 

Németh Szilárd fideszes képviselő felszólalt a témában a Parlamentben

 
Németh Szilárd kitért arra is, hogy a népvándorlásszerű emberözön megfékezése érdekében szigorították a Btk-t , illetve döntöttek arról is, hogy bevándorlási kérdésekben illetékességet kap a Szegedi Járás Bíróság. Ma, itt a Parlamentben folytatjuk azokat a jogszabály módosításokat, amelyek felhatalmazást adnak arra, hogy a horvát-magyar határon is létre tudjuk hozni a jogi határzárat - tette hozzá a képviselő.  Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy rég dönthettek volna erről a kérdésről, ha a hazai baloldal képviselői megszavazták volna az ehhez kapcsolódó javaslatokat.

 Fidesz/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu