Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Parlamenti hírek

Az alapellátási törvénnyel kapcsolatban hozott döntést a Parlament

2015. July 29. 20:33
Az alapellátási törvénnyel kapcsolatban hozott döntést a Parlament

Elfogadta júliusban az Országgyűlés az új alapellátási törvényt, de emellett más jogszabályi intézkedés is született az alapellátásban dolgozók helyzetének további javítása érdekében.

A Kormány határozatban kérte fel korábban az emberi erőforrások miniszterét, hogy  vizsgálja felül az egészségügyi alapellátási rendszert és ennek alapján tegyen javaslatot az átalakítás irányaira.A felülvizsgálat megtörtént és az alapellátás komplex feladatrendszerének szabályai, valamint a települési önkormányzatok alapellátással kapcsolatos feladatai új, önálló törvényben kerülnek kifejtésre.

 

 Parlament, Orszűggyűlés, törvényhozás

 

Az alapellátási törvénnyel kapcsolatban hozott döntést a Parlament

  A törvényt széles körű szakmai egyeztetést követően az Országgyűlés elfogadta. A törvény számos eleme a szakmai szervezetek javaslatára került be a rendelkezések közé. Az alapellátásról szóló törvény – 2016. január 1-jei hatállyal – lehetővé kívánja többek között tenni, hogy amennyiben a háziorvos, házi gyermekorvos, alapellátást nyújtó fogorvos az adott egészségügyi alapellátás nyújtásához szükséges szakképesítésén kívül egyéb szakorvosi szakképesítéssel is rendelkezik, a vonatkozó egészségügyi szakma finanszírozására finanszírozási szerződést köthessen - írja az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu