Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Parlamenti hírek

A miniszterelnök beszámolt az unió által tervezett migránsrendszerről, a kvótáról

2016. March 01. 15:45
A miniszterelnök beszámolt az unió által tervezett migránsrendszerről, a kvótáról

2016. február 22-én Orbán Viktor kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés ülésnapja. Orbán Viktor „Beszámoló az európai uniós csúcsról” címmel tartotta meg beszédét az ülésnap bevezetéseként, melyben az unió megújításának brit javaslatairól, majd a tervezett kötelező uniós kvótákról tájékoztatta a képviselőket.

Napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor a kötelező betelepítési kvóta elhárítását nevezte meg a következő időszak legfontosabb feladatának. A kvótarendszer feljogosítaná az EU-t, hogy egyes tagállamok által befogadott migránsokat kötelező erővel szétosszák a többiek között. A miniszterelnök kijelentette: a március elejére előrehozott EU-csúcs tétje az, hogy a miniszterelnökök áldásukat adják-e erre. Amennyiben ezt elfogadnák, az beépülne az uniós jogrendbe, és folyamatosan beszállítanák Magyarországra azokat a migránsokat, akiket Magyarország nem akar beengedni, és a déli határoknál fel is tartóztat - mondta. Ennek a brüsszeli támadásnak a kivédését nevezte a kormányfő az elkövetkező időszak legnagyobb feladatának, ám kiemelte: Magyarországon és a visegrádi együttműködés országain egyre nagyobb a nyomás.Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása a parlamentben 2016. február 22-én


A miniszterelnök egyúttal emlékeztetett: az EU korábban már hozott egy egyedi döntést 160 ezer migráns betelepítéséről, amit hazánk és Szlovákia nem fogadta el, sőt pert indítottak érte, hogy nemzetközi bíróság mondja ki: "ezt a kötelezettséget jogszerűtlenül tették Magyarország nyakába".


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu