Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Parlamenti hírek

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők

2020. April 22. 09:33
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők

Az Országgyűlés kéthetes ülésbe április 20-án, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.  

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor néma felállással emlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyre, a nemzet művészére, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökére, aki korábban az MDF és a KDNP padsoraiban is helyet foglalt. A napirend előtti felszólalásokat követően egy a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament, majd az azonnali kérdések és az interpellációk következhetnek két-két órában.

 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők

 

Az Országgyűlés kedden általános vitákkal, majd április 27-én, hétfőn újabb azonnali kérdésekkel folytatja ülését, amely május 2-án, szombaton egyórás ünnepi ülésnappal zárul. Ekkor Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésére emlékezve.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu