Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.04. - Sunday, Bulcsú napja van.

Parlamenti hírek

A Fidesz képviselőcsoportja ma választ frakcióvezetőt

2011. May 09. 11:37
A Fidesz képviselőcsoportja ma választ frakcióvezetőt
Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője vasárnap jelentette be: Orbán Viktor azt javasolja, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését.
Mint arra emlékeztetett, a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg.

A fideszes képviselők a hétfő esti frakcióülésen döntenek a frakcióvezető személyéről. Ha ismét megválasztják Lázár Jánost, a politikus 2014-ig irányíthatja a kormánypárti képviselőcsoport munkáját.

Lázár János

A kormányfő továbbra is Lázár Jánost javasolja a frakció vezetésére

Lázár János múlt szerdán tartott sajtótájékoztatóján értékelte a Fidesz-frakció elmúlt egy évben nyújtott teljesítményét. Úgy vélekedett, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának munkáját elsősorban a szaktudás biztosítása, a megbízhatóság és a keménység jellemezte az eltelt egy esztendőben. Közölte azt is, ha a frakcióvezető-választáson megkapja a bizalmat, áll a kihívás elé.

Lázár az MTI-nek áprilisban adott interjúban arra a kérdésre, hogy a Fidesz nyári tisztújító kongresszusán elindulna-e valamilyen tisztségért, azt válaszolta: nincs ambíciója ilyen jellegű feladatra, "bőven elég a frakcióvezetés".

A tavaly áprilisi országgyűlési választások után május 5-én alakult meg a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja.

Forrás: fidesz.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu