Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Parlamenti hírek

A bizottság elfogadta, hogy a nemzeti lobogóban szerepeljen a címer

2011. március 29. 14:01
A bizottság elfogadta, hogy a nemzeti lobogóban szerepeljen a címer
A Fidesz-KDNP az alkotmányszöveghez benyújtott 40 módosító javaslatát tárgyalja mai ülésén az alkotmányügyi bizottság. A bizottság elfogadta, hogy a nemzeti lobogóban szerepeljen a címer, viszont nem támogatta, hogy a vármegye szó helyett a megye szerepeljen az alaptörvényben.
Zömében a kormánypárti képviselők által benyújtott javaslatokat támogatta kedden az alkotmányügyi bizottság. Lázár János azon javaslatát viszont, melyben a vármegye helyett továbbra is a megye kifejezést használnák az alkotmányban - mert szerinte az 1949-ig létezett közigazgatási kifejezés nem mindenkiben kelt pozitív képzeteket - az alkotmányügyi bizottság végül nem támogatta.

A Fidesz-KDNP az alkotmányszöveghez benyújtott 40 módosító javaslatát tárgyalja

A Fidesz-KDNP az alkotmányszöveghez benyújtott 40 módosító javaslatát tárgyalja

A fideszes Varga István azt mondta, szerinte ha kiveszik a vármegye kifejezést az alkotmányból, akkor a Szent Koronát és az összes történelmi utalást is ki kellene venni. Hasonló véleményen volt a KDNP-s Salamon László és a Jobbik képviselői is. Végül csak két fideszes képviselő támogatta ezt a módosító javaslatot, és például Balsai István, a testület elnöke is tartózkodott a szavazásnál. A bizottság elfogadta Ivády Gábor azon javaslatát, mely szerint a magyar zászlóban középen jelenjen meg a címer is, 19-en támogatták. A bizottság munkájában egyébként az MSZP és az LMP nem vett részt.

forrás: hirtv.hu
-bá-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu