Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Pályázat

Társasházak pályázhatnak 2015-ben is

2015. január 18. 20:43
Társasházak pályázhatnak 2015-ben is

2015-ben is megnyílnak a pályázati lehetőségek a társasházak előtt, a kormány ugyanis újabb 10 milliárd forintot biztosít a társasházak energiahatékonyságának növelésére.

A 2015-ös évben is számíthatnak a társasházban élők a kormányra, hiszen a rezsicsökkentés mellett újabb társadalmi célú lehetőséget biztosít az otthonok energiahatékonyságának növelése céljából. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében 10 milliárd forintos pályázati keretet különített el, melynek segítségével közel 20 ezer lakás energetikai korszerűsítését tudják támogatni. A pályázatok keretében 50%-os támogatás mellet lakásonként 300-650 ezer forintot lehet igényelni az energetikai korszerűsítések megvalósítására.


Energiahatékonysági pályázat indul a társasházak számára


Magyarországon a lakások 70%-a energetikai fejlesztésre, korszerűsítésre szorul, melyen nem kizárólag a szigetelés és a nyílászáró csere értendő. Az energia hatékonyság növelése érdekében célszerű a régi, elavult kazánok, hűtőgépek, háztartási eszközök cseréje, melyre az új pályázat szintén lehetőséget biztosít. Az új pályázat keretében lehetőség van szigetelések és nyílászárók cseréjére, fűtés korszerűsítésre és megújuló energia alapú melegvíz-ellátás kialakításához a panel és társasházakban. A keretösszeg régiónként és szakmai szervezetenként kerül kiosztásra. A pályázati lehetőség 2015. március 9-én nyílik meg a társasházak számára.

 

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu