Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Pályázat

Tanuszodák építése

2004. december 20. 07:24
Tanuszodák építése
PPP konstrukcióban építendő és üzemeltetendő tanuszodák megvalósításában történő együttműködés
Kiíró: Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium
Pályázat címe: PPP konstrukcióban építendő és üzemeltetendő tanuszodák megvalósításában történő együttműködés
Pályázhatnak: Magyarországi települések.
Beadási határidő: Folyamatos.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium pályázatot hirdet a Sport XXI. Létesítményfejlesztési Program keretében, "Public - Private Partnership (PPP)" konstrukcióban építendő és üzemeltetendő tanuszodák megvalósításában történő együttműködésre.

A pályázat célja: A 1055/2004. (VI. 8.) Korm. határozatban foglaltak alapján a GYISM elhatározta, hogy a magyarországi kistérségek infrastruktúrájából hiányzó, elsősorban a kistérségekben levő alap-, és középfokú oktatási intézmények oktatási és sport céljaira rendelkezésre álló tanuszodák közül mintegy 50 pótlását 2006 végéig megoldja, méghozzá PPP konstrukció alkalmazásával. A jelen pályázati felhívás célja az, hogy felmérésre kerüljenek azok a kistérségek és a kistérségekben levő önkormányzatok, amelyek képesek, és amelyeknek szándékában áll a GYISM-mel együttműködni a PPP konstrukció alkalmazásában, a létesítményt megvalósító befektető kiválasztásában, az üzemeltetés ellenőrzésében és a befektető által a létesítményben biztosított használati időtartam ellentételezését jelentő szolgáltatási díj fizetésében. A pályázatra történő jelentkezést megelőzően az adott kistérségnek meg kell állapodnia arról, hogy a kistérség települései közül melyik legyen az a konkrét település, amelynek területén a tanuszoda megvalósítására sor kerül; a jelen pályázatra magának a kiválasztott települési önkormányzatnak kell jelentkeznie, azonban a jelentkezés előzetes feltétele a kistérségi települések között az adott önkormányzat kiválasztásáról szóló előzetes megállapodás létrejötte; egy kistérségből csak egyetlen önkormányzat jelentkezhet a pályázatra. A jelen pályázat megelőzi a PPP konstrukcióban felépítendő létesítmények tényleges megvalósítását és üzemeltetését ellátó magánbefektetők kiválasztására vonatkozó külön közbeszerzési pályázatot.

A magánbefektetők kiválasztására tehát egy külön, a jelen pályázattól független, a jelen pályázatot követő eljárásban kerül sor, a jelen eljárásban kiválasztott partnerekkel együttműködésben.

A pályázatra jelentkezhet bármely magyarországi település. A jelentkezés kifejezett feltétele, hogy a pályázó által képviselt kistérségben egyáltalán ne legyen tanuszoda, (megjegyzés: a jelen pályázat a kistérségi szinten, tehát a kistérség egészében hiányzó tanuszodák pótlására irányul, és nem a tanuszodák felújítását, illetve rekonstrukcióját célozza). A jelentkezésnek nem akadálya az, hogy az adott kistérségben van ugyan uszoda, de az a használati jellemzők vagy a műszaki szempontok alapján a tanuszodai funkció ellátására nem alkalmas. A pályázatra csak olyan települési önkormányzatok jelentkezzenek, amelyek a szolgáltatási díj rájuk eső részének fizetésére a PPP konstrukció teljes futamideje (15 év) során képesek.

A pályázat költségei: A GYISM a pályázaton résztvevőktől nem kér letétet, biztosítékot vagy egyéb pénzösszeget a részvétel fejében.

A GYISM fenntartja a jogot arra nézve, hogy a kiírás szerinti keret feltöltését követően a pályázatok befogadását felfüggeszti.

A pályázati anyagot a következő formában és helyre kell benyújtani: A pályázatot a GYISM által a www.gyism.hu weblapon közzétett pályázati dokumentáció (további elérés: Sport XXI. Létesítményfejlesztési Program / Létesítményfejlesztés / Tanuszoda-építési program / Pályázat) részét képező pályázati adatlap kitöltése útján kell benyújtani. Érvényes pályázatnak a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapok tekintendők. A pályázatot elektronikus formában kell benyújtani, méghozzá úgy, hogy a pályázati dokumentációban feltüntetett e-mail címre megérkezzen (e-mail: sportxxi.letesitmeny@gyism.hu). A GYISM a pályázatok beérkezését elektronikus úton visszaigazolja.

Határidő folyamatos.

További információkért hívja a 1/301-9832 telefonszámot, illetve keresse föl az Interneten a www.gyism.hu honlapot.

(forrás:www.pafi.hu)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu