Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Pályázat

Támogatás több mint 180 pályázónak

2014. March 06. 08:00
Támogatás több mint 180 pályázónak

A Vidékfejlesztési Minisztérium által vidéki művelődési házak és közösségi terek kialakítására kiírt pályázaton több mint 180 pályázó kap támogatást.

A 4,2 milliárd forint összköltségű pályázatot 2013. novemberében írták ki, melyre 258 kérelem érkezett. A kérelmeket elsősorban önkormányzatok, turisztikai és kulturális egyesületek, alapítványok, sportegyesületek és egyházak nyújtották be. A beérkezett pályázatok közül több mint 180 pályázó számára nyújtanak támogatást, pályázónként nettó 25 millió forint értékben, amennyiben szolgáltatásoknak, közösségi közművelődési programoknak és a Magyar Nemzeti Vidéki hálózat programjainak is helyet biztosítanak.

 


180 pályázó kap támogatást

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium azon önkormányzatok számára, akik az újonnan kialakított közösségi házakba helyezik át a könyvtári szolgáltatásokat további 5 millió forintos többlettámogatás nyújtanak. Fontos kiemelni, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési programnak és a Darányi Ignác Tervnek köszönhetőn az elmúlt időszakban az ország legnagyobb kulturális intézményfejlesztő programja került megvalósításra. Országosan 725 művelődési házat újítottak fel, melynek összköltsége meghaladja a 24 millió forintot. Védett épületeket újítottak fel, 490 Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér létesült és falusi kultúrházak felújítása is megtörtént, melyet a LEADER program is támogatott.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu