Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Pályázat

Szőlőmust és asztali bor magántárolási támogatás

2005. január 19. 06:44
Szőlőmust és asztali bor magántárolási támogatás
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu)
Támogatás vehető igénybe a Közösségben termelt szőlőmust, sűrített szőlőmust, finomított szőlőmust-sűrítmény, valamint asztali bor magántárolásához, tekintet nélkül arra, hogy azt melyik borpiaci évben termelték.
Támogatást kaphat: regisztrált természetes vagy jogi személy vagy ilyen személyek csoportja (termelő), aki / amely a következő műveletek bármelyikét végzi vagy végezteti:
-friss szőlő feldolgozása szőlőmusttá;
- szőlőmust feldolgozása sűrített szőlőmusttá, vagy finomított szőlőmust-sűrítménnyé;
- friss szőlő, szőlőmust vagy részben erjedt szőlőmust feldolgozása asztali borrá.
A termelői szervezet a tagjai által előállított mennyiségek tekintetében termelő.
A magántárolási időszak első napja az a nap, amikorra a termelő igazolni tudja, hogy a tulajdonában lévő, tárolni kívánt termékre vonatkozóan a minősítési bizonylat a rendelkezésére áll.
A termelő által magántárolásba vont összes termékmennyiség nem haladhatja meg az érintett borpiaci évben termelt és a pincekönyvbe bejegyzett mennyiséget.
A magántárolásba vonható minimális termékmennyiség kérelmenként: - szőlőmust: 30 hl; - sűrített szőlőmust: 10 hl; - finomított szőlőmust-sűrítmény: 10 hl; - asztali bor: 50 hl.
Az ígérvény iránti kérelem ( benyújtásakor a teljes támogatásra előleg fizetése kérhető, minimum 120% összegű biztosíték letétbe helyezése ellenében) határideje 2005. február 15-e.
Amennyiben az ígérvény iránti kérelem az előírt követelményeknek megfelel, az MVH ígérvényt állít ki a kérelmező részére. Az ígérvény tartalmazza a tárolásra engedélyezett termék(ek) típusát, a tárolásra engedélyezett mennyiséget, a tárolás helyét, a magántárolási időszak első napját, valamint a tárolt termék(ek)re vonatkozó támogatási rátá(ka)t euróban.
A támogatás mértéke naponként és hektoliterenként: • szőlőmustra 0,01837 euró; sűrített szőlőmustra 0,06152 euró; finomított szőlőmust-sűrítményre 0,06152 euró; asztali borra 0,01544 euró.
A tárolási időszak vége: Szőlőmust: a magántárolás kezdő napját követő augusztus 1-je és november 30-a, asztali bor: a magántárolás kezdő napját követő szeptember 1-je és november 30-a között fejeződik be.

Pályázati, támogatási információk: www.penzforras.hu)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu