Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.14. - kedd, &Őrs napja van.

Pályázat

Szépülhetnek a dunántúli városok

2011. szeptember 15. 13:05
Szépülhetnek a dunántúli városok
Többszáz millió forintos pályázatot írt ki a Közép-dunántúli régió városainak megszépítésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az akcióban azok a helységek vehetnek részt, melyek lakossága legalább 10 ezer, de legfeljebb 20 ezer fő.
A rehabilitációra igény lenne jó néhány szóban forgó településen, hiszen például rengeteg a rendeltetését elveszített terület vagy épület a régióban. A pályázat célja ezek helyreállítása és új funkcióval történő ellátása, különös tekintettel a műemlék jellegű, örökségi értékkel bíró építményekre. A fejlesztések eredményeképp várhatóan szebb városkép, élhetőbb településközpontok jönnek létre a helyi és környéki lakosok számára, továbbá csalogatóak lehetnek mind a befektetők, mind pedig a turisták részére.

Szebb, élhetőbb, tetszetősebb városközpontok jönnének létre
Szebb, élhetőbb, tetszetősebb városközpontok jönnének létre

Az ügynökség információ szerint a rendelkezésre álló forrás 600 millió forint. Az összegen legfeljebb négy pályázat osztozhat, ugyanis a legkisebb megnyerhető összeg 100 millió, a legnagyobb pedig 200 millió forint. A támogatás mértéke 90%, a maradék 10%-ot a pályázó települések önkormányzatainak kell kigazdálkodniuk.

A pályázat részletes kiírásáról, az igénylés feltételeiről és a jelentkezés menetéről bővebb információkat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja közöl:


A benyújtás határideje: 2012. január 16.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu