Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.28. - csütörtök, Emil, Csanád napja van.

Pályázat

Szeptember végéig lehet beadni a bányászati pályázatokat

2014. június 18. 11:28
Szeptember végéig lehet beadni a bányászati pályázatokat

Bányászati koncessziós pályázati lehetőségeket hirdetett meg a nemzeti fejlesztési miniszter, melyre belföldi vagy külföldi természetes személyek pályázhatnak.

Több területre vonatkozóan lehet pályázni bányászati engedélyekre, de fontos kitétel, hogy egy területre egy pályázó kizárólag egy pályázatot adhat be. Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta és Okány keleti illetve nyugati területein szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére lehet pályázni. Battonya területén geotermikus energia hasznosítására van lehetőség. A pályázati kiírások, melyek tartalmazzák a pályázathoz szükséges információkat és feltételeket nettó száz ezer forintos vételáron vásárolhatók meg, egészen a pályázati határidő előtti napig.

 


Szénhidrogén kutatásra, feltárásra és kitermelésre valamint geotermikus energia hasznosítására lehet pályázni

 

A pályázatok beadására személyesen van lehetőség és a beadási határidők az egyes területen eltérőek, a pontos határidőket a pályázati kiírás tartalmazza. Fontos tudnivaló, hogy mind a szénhidrogén kutatási területen, mind a geotermikus pályázat esetén az eredményes pályázat beadásához részvételi díj befizetése és pályázati biztosíték letétbe helyezése szükséges. A pályázati díj a szénhidrogén kutatási területen nettó tízmillió forint, míg a geotermikus pályázatnál nettó egymillió-ötszázezer forint. Pályázati biztosítékként a geotermikus pályázat esetén nettó tizenötmillió a szénhidrogén kutatás területén nettó ötvenmillió forint letétbe helyezése szükséges. A beérkezett pályázatokat a határidő lejártát követő 90 napon belül elbírálják, a szerződés kötésre az ezt követő 60 napon belül van lehetőség.

A pályázat további részletei és a pályázati felhívás a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal weboldalán (www.mbfh.hu) tekinthető meg.

 

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu