Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.06. - csütörtök, Berta napja van.

Pályázat

Pénzükhöz jutottak a pályázók

2015. május 28. 11:10
Pénzükhöz jutottak a pályázók

A határidő lejárta előtt utalta a Miniszterelnökség a támogatást azoknak a vállalkozásoknak, amelyek uniós pályázatokat nyertek.

A 2007-2013-as pénzügyi ciklus európai uniós pályázati forrásainak felhasználásra már csak az idei évben van lehetősége a kormánynak. Erre az időszakra mintegy 8200 milliárd forint állt rendelkezésre, melyből már 7500 milliárd forint kifizetésre került. A Miniszterelnökség 2015 január óta már több mint 725 milliárd forint támogatást utalt a nyertes pályázók számára. A kifizetésekkel nem várták meg a május végi határidőt, még annak lejárta előtt hozzájutottak a pályázók a pénzükhöz.

 

8200 milliárd forintos EU forrás a pályázatokra
Még az idei évben van lehetőség a 2007-2013-as pénzügyi ciklus forrásainak felhasználására


A európai uniós források felhasználásnak is komoly szabályai vannak, melyeket a pályázóknak be kell tartani. Abban az esetben ugyanis, ha egy pályázó nem tudja tartani a vállalt határidőket, a kormány akár visszavonhatja a támogatási szerződést. Bár az EU 8200 milliárd forintos támogatási forrást biztosít az Állam számára, a kormány 9200 milliárd forintra kötött támogatási szerződéseket a pályázókkal. Tekintettel arra, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság nagyon jól teljesített, rendelkezésre áll akkor tartalék, hogy a fennmaradó összeg fedezetét a hazai költségvetés állja. Ennek köszönhetően több vállalkozás juthat anyagi támogatáshoz fejlesztéseire.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu