Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Pályázat

Pályázatot írnak ki a családi házban lakóknak is

2016. January 24. 17:07
Pályázatot írnak ki a családi házban lakóknak is

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatcsomagot készít, melyre már 2015 augusztusától lehet pályázni a családi házukat energetikailag korszerűsíteni vágyó családoknak.

Az Otthon Melege Program folytatása mellett döntött a kormány annak érdekében, hogy a családi házakban élők is energetikai támogatáshoz juthassanak. A kormány kiemelt feladatának tartja a családok segítését annak érdekében, hogy a háztartások energiafelhasználása csökkenjen. Az új pályázat keretében a családik házak komplex energetikai korszerűsítésére lehet majd pályázni.  A pályázat elsőleges célja, hogy magánszemélyek államilag támogatott konstrukciók segítségével korszerűsíthessék ingatlanaikat.

Családi házra is igényelhető támogatás
Augusztustól lesz elérhető a családi házak energetikai korszerűsítését támogató pályázat

Az új pályázathoz támogatott hitel is társul, melynek forráskerete 103,19 milliárd forint. A pályázat várható megjelenése 2016. augusztus. Ezt követően a távhőszektor számára is biztosítanak energetikai korszerűsítési támogatásokat. Erre 19,99 milliárd forint visszatérítendő és 34,96 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az állam a tervek szerint. Következő lépésként a termelő és szolgáltató vállalkozások is lehetőséget kapnak energetikai fejlesztésekre, melyhez szintén tartoznak majd visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatási lehetőségek is.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu