Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.27. - hétfő, László napja van.

Pályázat

Ősszel jelennek meg a vidékfejlesztési pályázatok

2015. augusztus 17. 11:00
Ősszel jelennek meg a vidékfejlesztési pályázatok

Várhatóan szeptemberben jelennek meg az első vidékfejlesztési pályázatok, melyekre a kormány 1300 milliárd forintot szán a 2014-2020 közötti időszakra.

Az új pályázatok az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást támogatják majd. A pályázatokban 5 éves elkötelezettséget kell vállalniuk a pályázóknak. A program kapcsán az Európai bizottság is elfogadta azt a magyar álláspontot, így sávos támogatáskorlátozás lesz a szántóföldi gazdálkodást támogató pályázatban. ez azt jelenti, hogy 200 hektáros szántóföld esetén az igénylő a teljes támogatási összeget megkaphatja. A 200 és 300 hektár közötti földtulajdonosok 85%, míg az 1200 hektár felettiek a támogatási összeg 50%-ra számíthatnak.

Újabb támogatások a mezőgazdasági ágazatnak
Várhatóan ősszel jelennek meg az új pályázati lehetőségek

 

Sikeresek voltak a tárgyalások az Európai bizottsággal, így több magyar álláspontot is elfogadtak. A jóváhagyott programban 2010-ig 54 milliárd forint áll rendelkezésre a nagyüzemi fejlesztések finanszírozására. További támogatási lehetőségek nyílnak a mezőgazdasági termelés és feldolgozás támogatására, a mezőgazdasági üzemek bővítésére, korszerűsítésére. A állattenyésztés és az erdőgazdálkodás számára is biztosítanak pályázati lehetőséget, valamint a kistermelők piacra jutását segítő beruházások is támogatási összegekhez juthatnak.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu