Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.11.18. - hétfő, Jenő napja van.

Pályázat

Önkéntes tűzoltóságok pályázhatnak támogatásra

2014. április 03. 13:00
Önkéntes tűzoltóságok pályázhatnak támogatásra

Technikai felszereltségük bővítésére és ismeretterjesztő tevékenység végzésének támogatására pályázhatnak az önkéntes tűzoltóságok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és  a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán összesen 260 millió forintot fordítanak az önkéntes tűzoltóságok támogatására. A pályázók 2012. május 6-ig adhatják be pályázatukat ahhoz a hivatásos tűzoltó parancsnoksághoz, amellyel együttműködésben állnak. Az önkéntes tűzoltó egyesületeket négy kategóriába sorolják. Az első kategóriába tartozó önkéntes tűzoltóságok megkülönböztető jelzéssel ellátott gépjárművel és bevizsgált felszereléssel rendelkeznek, míg a negyedik kategóriába sorolt egyesületek csak prevenciós, hagyományőrző és ifjúságnevelő feladatokat látnak el.

260 millió forintra lehet pályázni
Eszközfejlesztésre is pályázhatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek

A pályázat elbírálásakor figyelembe veszik, hogy az pályázott tűzoltó egyesület mely kategóriába tartozik, hiszen ennek megfelelően határozzák meg a támogatás mértékét. Az egyes besorolásba tartozó egyesületek több mint egymillió forintot, míg a négyes besorolásba tartozók maximum kétszázezer forintot kaphatnak támogatásként. Az egyesületek pályázhatnak üzemeletetési költség fedezésére, a gépjárművek illetve a technikai felszerelések javítására, felülvizsgálatára, rádiókra, szertárépítésre, felújításra- és bővítésre, oktatásra, ismeretterjesztésre, vizsgáztatásra és védőeszközökre is. A beadott pályázatokat 2014. június 20-ig bírálják el.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu