Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.27. - hétfő, László napja van.

Pályázat

Nyáron újra pályázati dömping várható a GINOP-ban

2016. április 12. 13:15
Nyáron újra pályázati dömping várható a GINOP-ban

Most éppen csend van a GINOP pályázatok körül, de nyárra megint pályázati dömping várható, a kormány előzetes információi és a már elfogadott pályázati menetrend alapján. Nézzük mire számíthatnak a pályázók.

Most éppen csend van a GINOP pályázatok körül, de nyárra megint pályázati dömping várható, a kormány előzetes információi és a már elfogadott pályázati menetrend alapján. Nézzük mire számíthatnak a pályázók.

A jelenleg felfüggesztett népszerű kapacitás bővítést támogató pályázati konstrukciókat újra fogják indítni, az ígéretek szerint júniusban. A GINOP 122, és GINOP 121-es pályázatokról van szó, melyek keretében elsősorban új gép és eszközbeszerzésre lehet pályázni főleg a feldolgozó iparban, de a szabad vállalkozási zónákban a szolgáltató cégek is pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra. A támogatási intenzitások 40-70%-osak a projekt méretétől és a megvalósulási helytől függően. Bővebb információ ezekről a pályázatokról ide kattintva elérhető.

Nagy várakozás övezi a júliusra prognosztizált hitellel kombinált GINOP kapacitás bővítést támogató pályázatot. Sokan reménykednek, hogy ingatlan vásárlást is fog támogatni a pályázat, de nagy valószínűséggel erre nem lehet majd felhasználni a támogatást. Kérdés, hogy az ingatlan fejlesztés, építés, bővítés milyen mértékben lesz elszámolható a pályázatban. Az is nagy kérdés, hogy az építőipari gépeket újra támogathatóvá teszik-e, erre egyébként tett utalást a miniszterelnökség.

Szintén júliusban várható az energetikai pályázatok megjelenése is a GINOP keretében. Itt az épületek energetikai korszerűsítésre lehet majd pályázni, megújuló energiával kombinálva, a pályázati intenzitás 40% lesz.

Júliusban nyílik egy kutatást-fejlesztést támogató pályázat, mely hitellel kombinált lesz.

Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatására is várható pályázati lehetőség júliusban.

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása is lesz pályázati lehetőség.

Ha pályázni szeretne kérjük jelezze ezt a palyazat@mconet.hu email címen és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu