Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.02. - Friday, Anita, Kármen napja van.

Pályázat

Népmesemonó-verseny és alkotáspályázat, kiállítás

2004. December 13. 05:28
Népmesemonó-verseny és alkotáspályázat, kiállítás
Népmesemondó-verseny és alkotáspályázat, kiállítás (KALOT)
Kiíró: Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetsége
Pályázat címe: Népmesemondó-verseny és alkotáspályázat, kiállítás (KALOT)
Pályázhatnak: Bárki.
Beadási határidő: 2004. december 31.

Jövőre lesz 15 éves az újraindult Kalász-szövetség (Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetsége), ezért szeretnénk országos hálaadó ünnepséget tartani 2005. július 2-án, Sarlós Boldogasszony napján. Helye: Vác. Házigazdái: Máté György plébános és dr. Stella Leontin atya.

Ez alkalomból pályázatot is hirdetünk:
1. A Kalász alapelveinek (hit, erkölcs, nemzet, hivatás) kifejtése a mai kor nyelvén (legfeljebb 5 oldal).
2. Kóka Rozália gyűjtő és előadóművész népmeséinek és mondáinak képi megjelenítése (A/3-as méretben, tetszőleges eljárással).
3. Népmesemondó-verseny: lehetőleg helyi gyűjtésből, tájszólással előadva.

Pályázati szándékokat a Kalász-központban kérjük bejelenteni (1122 Budapest, Hajnóczy u. 10. I./9. Tel./fax (1) 356-4534) december 31-ig.

A díjnyertes pályázatokat újságunkban közöljük, a képekből kiállítást rendezünk.

A nyilvánosság elé lépésünk szándékával, megújulásunk reményével, jubileumi előkészületünk tervével jelentkeztünk a nemrég megalakult Keresztény Közéleti Akadémia Alapítvány pályázatán. Bíztatást, sőt támogatást is kaptunk tőlük. Álljon itt most a pályázatra megfogalmazott gondolatokból egy idézet:
"Minket, katolikus asszonyokat, lányokat elborzaszt a társadalomban eluralkodó megalázó szemlélet a nőkkel szemben. A nő áruvá, reklámmá silányul, a meztelenség s a lélek nélküli testiség divatja árasztja el az utcákat és a média számos műfaját. A tisztaság, hűség, anyaság nevetség tárgya. A társadalom nyomása oly erős, hogy a lányok szégyellik a tisztaságot, az anyák a gyermekvállalást. Programunk célja felhívni a figyelmet a valódi női értékekre s megerősíteni az erre fogékonyakat, hogy kitarthassanak a felismert erkölcsi értékek mellett." Nényei Gáborné (a Kalász elnöke).

(Forrás:www.pafi.hu)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu