Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.25. - szombat, Orbán napja van.

Pályázat

Miniszterelnökségi pályázat látványötletekre

2013. november 19. 12:11
Miniszterelnökségi pályázat látványötletekre
2015-ben a Milánói Világkiállításon Magyarország is képviseltetni fogja magát, ezért írtak ki pályázatot a magyarországi pavilon látványötleteinek elkészítésére.
A Milánói Világkiállítás 2015. május 1. és október 31. között kerül megrendezésre, melynek mottója „Táplálni a világot, energiát adni az életnek". A Világkiállítás fő témája az egészség, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az egészséges, hozzáférhető és biztonságos élelmiszerek. A Miniszterelnökség által kiírt pályázatra elsősorban olyan ötleteket várnak, mely megfelel a világkiállítás témáinak, ötvözve azt Magyarország tradícióival és kultúrájával.

Minlánói Világkiállítás 2015
Magyarország is képviselteti magát a Milánói Világkiállításon (Kép forrása: davidenoeq)

A kiállításon kiemelt fontosságú téma lesz az élelmiszerek biztonságos megtermelése és előállítása, a gyógyvizek, termál vizek, ásvány és iható vizek megőrzése, a növénytermesztés, az állattenyésztés valamit az őshonos állat és növényfajok megőrzése. Fontos hangsúlyozni a környezettudatos nevelést, a környezetvédelmet és a hagyományokat.
Elvárás a magyar pavilonnal szemben, hogy természetes, fényáteresztő és a magyar innovációt megjelenítő anyagokból épüljön fel. Könnyen lebontható és újraépíthető valamint könnyen szállítható kell legyen. A pavilonban fontos szerepet kapnak majd a rendezvények és kiállítások tartására alkalmas termek, elkülönített részek is, így az épületen belül az irodai és vendéglátói célokat szolgáló területek mellett kisebb színház- és konferenciaterem kialakítását is tervezik.

 

Milano Expo 2015
A 2015-ös Világkiállítás mottója: " Táplálni a világot, energiát adni az életnek"

 

A pályázatra 2013. december 16-ig lehet benyújtani a pályamunkákat. A benyújtott pályaműveket a pályázat zsűrije vizsgálja meg, hogy megfelelnek-e a kiírás kritériumainak illetve átnézik építészeti megvalósíthatóság szempontjából is. A zsűri által legjobbnak ítélt 15 pályaművet szavazásra bocsájtják a pályázat weboldalán. A szavazatok alapján a zsűri közjegyző jelenlétében választja majd ki a 3 legjobb pályázatot, melyet 2014. január 15-én 10 órakor jelentenek be.

A legjobb három pályamű díjazásban részesül.
Az I. díj összege: 4 000 000 Ft,
II. díj összege: 2 000 000 Ft,
III. díj összege: 1 000 000 Ft

A pályázat részletei a Miniszterelnökség weboldalán olvasható.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu