Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Pályázat

Méhészet: képzés, rendezvények, szaktanácsadó-hálózat és varroa-atka elleni védekezés támogatása

2005. január 21. 07:27
Méhészet: képzés, rendezvények, szaktanácsadó-hálózat és varroa-atka elleni védekezés támogatása
Európai Bizottság-Magyar Méhészeti Nemzeti Program (FVM)-Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)
Támogatott tevékenységek: a) méhészeti képzés országos koordinálása; b) régiós rendezvények, nemzetközi szemináriumok, kongresszusok szervezése és a nemzetközi rendezvényeken való részvétel; c) szaktanácsadó-hálózat kialakítása és működtetése; d) varroa-atka elleni gyógyszeres védekezés.

Pályázhatnak: méhészeti képzés országos koordinálása, nemzetközi szemináriumok és kongresszusok szervezése, illetve azokon való részvétel, szaktanácsadó-hálózat kialakítása és működtetése: Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME); régiós rendezvények szervezése, varroa-atka elleni gyógyszeres védekezés: az OMME vagy a Méhészeti Terméktanács tagja, ha regisztrációs kötelezettségének eleget tett, és teljesíti az EU-s, illetve nemzeti jogszabályok feltételeit.
A méhészeti képzés országos koordinálása, valamint a szaktanácsadó-hálózat kialakítása és működtetése esetén az OMME működési tervet köteles benyújtani az MVH-hoz (153/2004. (X. 18.) FVM rendelet 6. § (2) bekezdés).
A támogatás mértéke: a), b), c) jogcím: a forintban meghatározott támogatási összeget a tárgyév január elsején érvényes, az Európai Központi Bank hivatalos forint/euró átváltási árfolyamának, valamint a támogatás euróban meghatározott összegének szorzata képezi, d) jogcím: méhcsaládonként legfeljebb 3 euró, de a teljes támogatási összeg maximum a gyógyszerszámlák nettó összértéke lehet.
Támogatási kérelem benyújtása: folyamatos, 2005. szeptember 15-ig. Cím: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, 1385 Budapest, 62., Pf.: 867.

További információ: e-mail: ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu, honlap: www.aik.hu, www.fvm.hu.
Pályázati, támogatási információk:
www.penzforras.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu