Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.27. - hétfő, László napja van.

Pályázat

Megnövelt pályázati összeg a gyermekétkeztetésre

2015. július 23. 13:59
Megnövelt pályázati összeg a gyermekétkeztetésre

Újabb megy milliárd forintos keretösszeget határoztak meg a gyermekétkeztetéssel összefüggő pályázatok finanszírozására.

1 milliárd forintos keretösszeg sorsáról döntött a nemzetgazdasági minisztérium, mely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Cserépfalun tartott sajtótájékoztatón is komoly hangsúlyt kapott. A keretösszegre önkormányzati tulajdonban lévő óvodai gyermekétkeztetést szolgáló intézmények pályázhatnak. A pályázati összeg fejlesztésre és felújításra fordítható. A pályázat legfőbb célja a kapacitásbővítés, emellett kiemelten fontos a gyermekétkeztetéssel foglalkozó konyhák infrastrukturális fejlesztése és az akadálymentesítés is.

1 milliárd forintos támogatás pályázatokra
A gyermekétkeztetés fejlesztésére lehet pályázni

A pályázatban kiemelt hangsúlyt kap a már működő konyhák technológia korszerűsítése is, annak érdekében, hogy a modern táplálkozási irányelveknek megfelelő étel kerüljön a gyermekek elé ezekben az intézményekben is. Ezek a gépek és eszközök azonban nagyon költségigényesek, ezért is fontos a pályázati lehetőség. Az egy milliárd forintos keretösszeg segítségével 55 településen kezdhetek támogatott beruházásokba.

 

(Forrás és fotó: fidesz8.hu)

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu