Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Pályázat

Leonardo külföldi szakképzési gyakorlat és csereprogram - február 11-ig!

2005. február 08. 07:32
Leonardo külföldi szakképzési gyakorlat és csereprogram - február 11-ig!
Külföldi gyakorlatokra és csereprogramokra lehet pályázni: a küldő félnek kell pályázatot benyújtania saját Leonardo nemzeti irodájához. Kölcsönös csereprogram mindkét felének támogatása csak akkor lehetséges, ha a külföldi partner szintén pályázik Leonardo támogatásra, és nyer.
A támogatás: kiegészítő jellegű, általában egyéb forrás bevonása is szükséges. Mértéke: célcsoportonként eltérő összegű, és függ a résztvevők számától, a kinntartózkodás helyétől és időtartamától, pl: max. 5000 euró/fő (utazás, szállás, megélhetés, biztosítás), illetve max. 500 euró/pályázó a kis- és középvállalkozásoknak első pályázatuk elkészítéséhez Előkészítés támogatása: A célcsoport pedagógiai, kulturális, nyelvi és pszichológiai felkészítésére max. 200 euró/fő (3 hónapnál rövidebb külföldi gyakorlatok és csereprogramok), max. 500 euró/fő (3 hónapnál hosszabb külföldi gyakorlatok), (de max. a projekt támogatásának 10 %-a)
A mobilitási projektek alapfeltételei:
A pályázó intézménynek minimálisan egy külföldi partnere legyen, s legalább az egyik partner az Európai Unió valamely tagállamából származzon.
A projektek maximális időtartama 2 év, a kétéves futamidejű projektek akkor támogathatóak, ha a kiutazásokra több turnusban, egymást követő években kerül sor.
A mobilitási pályázatok benyújtása a Leonardo Nemzeti Irodához történik, magyarul, az elbírálás is nemzeti (Tempus Közalapítvány - Leonardo Nemzeti Iroda: 1438 Budapest 70, Pf. 508)
A programban külföldről érkező diákok, hallgatók, fiatal munkatársak és a szakképzésben járatos kollégák, egyetemi oktatók, vállalati trénerek fogadására is mód nyílik, ezzel elősegítve egy más szemléletmód, munkakultúra, szakmai háttér megismerését. A magyar fogadó intézmény ebben az esetben partnerként szerepelhet a külföldi küldő intézmény által benyújtott pályázatban.
Intézményenként több pályázat is beadható, de minden projektötletre külön pályázatot kell benyújtani.

Pályázati, támogatási információk:
www.penzforras.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu