Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.06. - csütörtök, Berta napja van.

Pályázat

Lakossági energiahatékonysági pályázatok

2014. szeptember 28. 16:10
Lakossági energiahatékonysági pályázatok

Több mint 2 milliárd forintot fordít a kormány az új lakossági energiahatékonysági pályázatokra, melyek szintén a családok rezsi kiadásainak csökkentését hivatottak szolgálni.

A megjelenéstől számítva 30 napig lehet pályázni a kormány új, energiahatékonyság növelését szolgáló pályázataira. A 2,72 milliárd forint összköltségű pályázat keretében támogatást kaphatnak a családok az elvavult kazánok illetve régi nyílászárók cseréjére, de új hűtőszekrényt és fagyasztót is vásárolhatnak. A hűtő és fagyasztó cserére a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhatnak. A kazán és nyílászárócserére pedig bárki bármelyik ingatlantulajdonos igényelhet támogatást, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik és nem több, mint 4 lakásos ingatlanban lakik.


Közel három milliárd energiahatékonysági pályázatokra


Már elérhetőek a pályázatok a kazán, hűtő és fagyasztó cserére, amelyekre több tíz ezer, de egyes estekben akár több száz ezer forint támogatás is igényelhető. A nyílászáró csere pályázat szeptember 29-én jelenik meg és ettől kezdve 30 nap áll rendelkezésre a pályázatok beadására. A pályázatok iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, ezért érdemes mielőbb beadni az igényeket. A pályázatokat a beadás sorrendjében bírálják el. A kormány célja, hogy még hatékonyabbá tegye a családok energia felhasználását, ezzel is csökkentve a rezsi kiadásokat.


A pályázat részletei a kormány.hu vagy emi.hu oldalon olvashatók.

 

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu