Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Pályázat

Komplex telepprogram - meghosszabbított pályázat

2012. március 28. 06:26
Komplex telepprogram - meghosszabbított pályázat
A vártnál jóval nagyobb számban adtak be pályázatot az önkormányzatok a komplex telepprogramra, ezért a pályázati határidőt meghosszabbították.
A 4,7 milliárd forintos uniós finanszírozású telep-program előzetes pályázati regisztrációs határideje már lejárt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázat beadási határidejét 2012. április 16-ra módosították. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázata az önkormányzatok számára nyújt segítsége és elsősorban a humán szolgáltatások támogatását hangsúlyozza. Az előző sikertelen pályázati programokból okulva a telepprogram az életkörülményeket hivatott javítani, ami nem csak a lakhatási körülmények javítását jelenti. Nagyon fontos, hogy a programban résztvevők is aktív részesei legyenek a változásnak, hiszen ha csak passzív résztvevők, a program nem lesz sikeres. Csak az egyén központú megoldások hozhatnak pozitív és hosszú távú megoldást.

A telep program az életkörülményeket hivatott javítani
A sikeres programhoz elenedhetetlen az érintett közösségek aktív részvétele


A pályázat több tevékenység megvalósítását is lehetővé teszi, melyek leírását a pályázati kiírás teljeskörűen leírja. A pályázat sokszínűségének köszönhetően az önkormányzatok a helyi lakosság igényeinek, a helyi sajátosságoknak megfelelően tudnak választani a tevékenységek közül és a számunkra leginkább megfelelőt tudják választani. A pályázat támogatja a képzéseket, a közösségi programok megvalósítását, a munkába állás segítését, a gyermek programok megvalósítását, az idősek, a betegek és az otthon maradó gyermekek felügyeletének megszervezését is. Az új program nem a telepek felszámolását, hanem a telepeken élők életkörülményeinek javítását, a lehetőségek növelését szorgalmazza.
A programról bővebb információk a kormany.hu oldalon olvashatók.

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu