Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.02. - Friday, Anita, Kármen napja van.

Pályázat

Képzőket keresnek területfejlesztési intézmények, civil szervezetek szakembereinek támogatott képzés

2004. November 26. 07:59
Képzőket keresnek területfejlesztési intézmények, civil szervezetek szakembereinek támogatott képzés
A Regionális Fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága felhívása a Regionális Fejlesztés Operatív Program 3.1 intézkedés 2. komponensének keretében (ROP312/K/2004/001),
Cél: Olyan képzési listát alakítanak ki, amelyre a jelentkező képzőintézmények a kritériumoknak megfelelő akkreditált, a regionális fejlesztéshez, az uniós támogatások felhasználásához, a közszféra hatékonyabb működéséhez, a horizontális témákhoz illetve a projektmenedzsmenthez kapcsolódó ismeretek elsajátításához kapcsolódó képzési programjai kerülnek fel.
Jelentkezhetnek: Intézményi akkreditációval, illetve minősítéssel (Felnőttképzési Intézményi Akkreditáció, SAKK Intézményi Minősítés, MAB Intézményi Akkreditáció) rendelkező oktatási intézmények. Azon képzőintézmények melyek esetében összeférhetetlenség áll fenn, a képzési listára nem kerülhetnek fel.
A Képzési listán található képzési programokon való részvételre a célcsoport igényelheti képzési díjának költségtérítését.
A képzések célcsoportjai: Önkormányzati képviselők, választott tisztségviselők, területfejlesztési intézmények alkalmazottai, önkormányzati szervezetek alkalmazottai, vállalkozókat támogató szervezetek alkalmazottai, civil szervezetek munkatársai.
Köztisztviselők költségtérítésben nem részesülhetnek.
A szakmai feltételek mellett feltétel, hogy az oktatás szervezési háttere, körülményei megfelelnek a fogyatékossággal élők speciális igényeinek (pl. akadálymentesítés).
A befogadható képzési programok hosszára vonatkozóan nincs megkötés. A támogatásban részesülő magánszemélyek képzéseinek befejezési időpontja legkésőbb: 2007. december 31.
Egy jelentkezés keretében csak egy képzési programmal lehet jelentkezni, egy képzőintézmény azonban több különálló képzési programmal is jelentkezhet.
Első benyújtási határidő 2004. december 10. 12.00. Ezt követően a jelentkezések benyújtása előreláthatólag 2006. július 31-ig folyamatos lesz.
Benyújtás: VÁTI Kht. Iratkezelési Csoport 1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32, fszt. 007. szoba
Az első képzési listára azok a képzési programok kerülhetnek fel, amelyek 2004. december 10-ig kerültek benyújtásra. A Képzési lista kéthavonta kerül aktualizálásra. Ha a képzéssel kapcsolatban minőségi kifogások merülnek fel, a képzési program, illetve a képzőintézmény lekerülhet a Képzési listáról.
A célcsoport jelentkezése a képzésekre
A Képzési listáról a célcsoport egy, a VÁTI által üzemeltetett jelentkezési rendszeren keresztül választhatja ki azt a képzési programot, amelyen részt kíván venni. A képzésekre jelentkezők költségtérítésre való jogosultságát a VÁTI bírálja el.
Szakirányú továbbképzések esetében feltétel a munkáltatói hozzájárulás a részvételhez.
A célcsoportok a Képzőintézmény által meghatározott jelentkezési rendszer alapján jelentkezhetnek a képzésekre, s ezzel egyidejűleg a Regionális Fejlesztési Ügynökségekhez nyújthatják be költségtérítési igényüket a kiválasztott képzés megfinanszírozására.
A VÁTI Kht. a képzés ellenértékét közvetlenül a képzőintézménynek téríti meg.
A címzettek jogosultságának részletes feltételeit a címzetteknek szóló felhívás fogja tartalmazni, ezt a Váti Kht. jelenteti meg az első képzési lista meghirdetésével egy időben, várhatóan 2005. január első felében.
A képzésekre jelentkező magánszemélyek részére maximálisan 250.000 forint/fő költségtérítés nyújtható.
Amennyiben a magánszemély olyan képzésen kíván részt venni, amely több képzési időszakból (félév, trimeszter stb) áll és ahol a következő félévre való beiratkozás feltétele az előző félév követelményeinek sikeres teljesítése, úgy a képzés díját a címzett részére közvetlenül fizeti meg a VÁTI Kht vele kötött együttműködési megállapodásban rögzített eljárásrend szerint.
Amennyiben a magánszemély szakirányú továbbképzésen kíván részt venni, úgy a maximális költségtérítés 600.000 forint/fő. Szakirányú továbbképzések esetén továbbá a VÁTI Kht. közvetlenül a címzett részére téríti meg a képzési díj maximum 75%-át.
A képzőintézmények részére A ROP Irányító Hatósága a Váti Kht-val együttműködésben tájékoztató napokat szervez 2004. november 30-án és december 1-én
További információ: VÁTI Kht. ROP Végső Kedvezményezetti Csoport, 1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32. e-mail:agyorgy@vati.hu tel: 224 32 02 és www.vati.hu.
Forrás: Pénzforrás CD+on-line www.penzforras.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu