Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Pályázat

Jön a mobilfrekvencia-hasznosítási pályázat

2013. december 03. 14:21
Jön a mobilfrekvencia-hasznosítási pályázat
Újabb mobilfrekvencia megszerezésére lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, melyre a felhasználói igények növekedése miatt van szükség.

 

A projekt elsődleges célja, hogy ösztönözze a szolgáltatókat arra, hogy azokon az országrészeken is mielőbb lássanak el korszerű szolgáltatásokat, ahol ezidáig nem volt lehetőség a szélessávú vezeték nélküli szolgáltatásra. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság felkérte a hatóság hivatalát, hogy indítsa el a versenyt a frekvenciasávokért. Egy korábbi együttműködésnek köszönhetően ez év szeptemberében zárult le a frekvenciahasznosítás első üteme, a három mobilszolgáltató frekvenciahasználati jogosultságait 2022-ig meghosszabbították.

Mobilfrekvencia hasznosítási pályázat
Cél, hogy mindenhol legyen megbízható vezeték nélküli szélessávú szolgáltatás

A verseny keretében a 800, a 900, az 1800 és a 2600 MHz-es továbbá a 26 GHz-es frekvenciasávok nem használt részeire lehet pályázni. A digitális gazdaság fejlesztése igen nagy jelentőséggel bír, ezért a végleges pályázat kiírása előtt a hivatal egy dokumentáció-tervezetet is közzétesz. A dokumentációt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság weboldaláról tudják az érintettek letölteni. A pályázati lehetőség sok szempontból is jobb megoldás a frekvenciasávok értékesítésére mint például egy árverés, hiszen így lehetőséget kapnak olyan hálózatépítésre vonatkozó szolgáltatói vállalások is, amelyek egy árverési eljárásban nem tudnának érvényesülni.

További részletek az NMHH weboldalán olvashatók.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu