Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Pályázat

Hamarosan megjelenik a Tanyafejlesztési Program

2015. június 27. 19:36
Hamarosan megjelenik a Tanyafejlesztési Program

Konferencián mutatta be a Földművelésügyi Minisztérium az új tanyafejlesztés támogatására vonatkozó pályázati programját.

A Lakiteleki Népfőiskolán szervezett konferencia célja volt, hogy bemutassák a hamarosan megjelenő tanyafejlesztésekre felvehető támogatást. A rendezvényt az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor nyitotta meg, aki megnyitó beszédében hangsúlyozta a tanyasi gazdaság korszerűségének fontosságát. A tradicionális tanyasi létformának komoly jelentősége van Magyarország életébe, melyet a Hungarikum Bizottság is fontos Magyar Értéknek tart, ezért nemrégiben beválasztatta azt a Magyar Értéktárba.

 

Pályázatokkal segítik a tanyákat
A gazdaság szempontjából is fontos a tanyák támogatása

 

A Tanyafejlesztési Program 2011 óta elérhető Magyarországon. A program segíti a tanyasi gazdálkodás értékeinek megóvását és a tanyákon működő családi gazdálkodások felvirágoztatását. A program indulása óta 6,17 milliárd forint támogatást osztottak szét a tanyai gazdaságoknak, ezzel is segítve a tanyán élők életszínvonalának növekedését, és a gazdasági fejlődésüket. A támogatások azonban a jövőben sem szűnnek meg, 2015-ben is újabb lehetősége nyílnak meg a tanyán élők és gazdálkodók számára. A konferencia jó lehetőség vont a  leendő programok bemutatására, ahol a korábbi pályázat nyertesek is bemutathatták tanyáik támogatásból megvalósított fejlődését.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu