Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.25. - szombat, Vilmos napja van.

Pályázat

Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP)

2004. október 29. 17:43
Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP)
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) a termelőszektor modernizációját, valamint a fejlett gazdasági szolgáltató környezet kialakítását tűzi ki célul.
Az Európai Tanács 1260/1999-es rendelet (a Strukturális Alapok felhasználásának általános szabályiról) előírása szerint az Európai Unió tagállamainak a Strukturális Alapok támogatási forrásainak elnyerése érdekében fejlesztési tervet kell készítenie.

A készülő Nemzeti Fejlesztési Terv egyik fő célkitűzése a gazdasági versenyképesség növelése, mely az Európai Unió regionális politikájával összhangban Magyarország és a magyarországi régiók gazdasági- és társadalmi kohézióját hívatott szolgálni. (Az NFT-ről bővebben a www.euforium.hu web-oldalon)A Kormány 2199/2002. sz. határozata alapján a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felelős a Strukturális Alapok fogadására készítendő Nemzeti Fejlesztési Terv két operatív programjának – a Gazdasági Versenyképesség, valamint a Környezetvédelem és Infrastruktúra OP – elkészítéséért.A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) a termelőszektor modernizációját, valamint a fejlett gazdasági szolgáltató környezet kialakítását tűzi ki célul.Az Operatív Program alapelgondolása a megindult gazdasági növekedés bázisának - ágazatok, szektorok és régiók szerinti - kiszélesítése, elmélyítése, a gazdaság magas, az Európai Unió átlagát meghaladó növekedési ütemének fenntartása a termelékenység növelése és a foglalkoztatottság bővítése által, s ezzel az ország és az EU gazdasági fejlettsége közötti fokozatos konvergencia biztosítása. A tervezett intézkedéseket a következő területek fejlesztését szolgálják: befektetés-ösztönzés, kis- és középvállalatok, turizmus, kutatás-fejlesztés és innováció, információs társadalom.

http://www.gm.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu