Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.15. - hétfő, Mária napja van.

Pályázat

Fiatal gazdálkodók induló támogatása

2004. december 07. 08:01
Fiatal gazdálkodók induló támogatása
A forráshiány miatt felfüggesztett pályázatok mellett jó hír, hogy van újrahirdetett pályázat is, ilyen a Fiatal gazdálkodók induló támogatása
A pályázatot eredetileg 2004. december 31-ig hirdették meg, 714 M Ft-os kerettel, most az egész 2006-ig tartó időszakban lehet pályázni, összesen kb. 400-420 pályázatot tudnak támogatni a 3 Mrd feletti kerettel.
Az új felhívásban a kapható vissza nem térítendő támogatás és kamattámogatás mértéke megegyezik az első felhívásban meghirdetettekkel,
6, 375 M Ft kapható, ha ezt az összeget a gazdaság létrehozásához a pályázatban tervezett összes elszámolható költség eléri., s kapcsolódóan a 3 havi BUBOR alapján számított 60%-os kamattámogatás vehető igénybe azzal a feltétellel, hogy a kamattámogatás tőkésített értéke nem haladhatja meg az egyszeri tőkejuttatás összegét.
1 M Ft többlettámogatást kaphat az, aki 3 éven keresztül szaktanácsadói névjegyzéskben szereplő szaktanácsadótól, tanácsadói szolgáltatást vesz igénybe a gazdaságindítást
követő három éven át.
A pályázatban pontosították az ÁFA visszaigénylést a közben kiadott Pénzügyminisztériumi állásfoglalás szerint. Kiemelésre került, hogy a támoatási pályázat keretében egy pályázó csak egy alkalommal veheti igénybe vissza nem térítendő támogatást és/vagy kamattámogatást.
A Pénzforrás javaslata:: Érdemes az új pályázati kiírás szövegét pontról pontra áttanulmányozni, mivel olyan "apró" eltérések vannak benne, mint például a megvalósítás időszaka, amely 36 hónapról 34 hónapra csökkent (az éven túli hitel utáni kamattámogatás futamideje változatlanul legfeljebb nyolc év lehet).
Új: előleg igénybevétele esetén az első mérföldkő dátuma az előleg folyósításának időpontjától legfeljebb három hónap lehet.
A mérföldkövek tervezése során arra is figyelemmel kell lenni, hogy az AVOP támogatások kifizetése 2008. december 31-ig történhet, ezért az utolsó támogatásigénylési csomag benyújtásának határideje 2008. szeptember 30.
Az új felhívás az MVH INTERNETES HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENÉSTŐL SZÁMÍTOTT 11. NAPON LÉP HATÁLYBA. A hatályba lépés előtt benyújtott pályázatokra a 2004. július 30-án megjelent AVOP pályázati felhívás rendelkezései, a hatályba lépés napjától benyújtott pályázatokra jelen pályázati felhívás rendelkezései érvényesek.
További információ: www.penzforras.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu