Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.29. - kedd, Mihály napja van.

Pályázat

Energiatudatosság a vállalkozásfejlesztésben is

2014. május 19. 13:29
Energiatudatosság a vállalkozásfejlesztésben is

A vállalkozások energiatudatosság jegyében történő fejlesztését hivatott szolgálni az a pályázat, melyet az MVM Partner Zrt. hirdetett meg.

Az MVM Partner Zrt. pályázata tökéletesen illeszkedik a kormány terveihez, miszerint nég éven belül nem csak a háztartások hanem az ipart területén is szeretnék elérni, hogy Magyarország biztosítsa a legalacsonyabb villamos energiát Európában. A pályázat díjátadó ünnepségén Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kihangsúlyozta, annak érdekében, hogy Magyarország a világgazdaságban versenyképes tudjon maradni alacsony energia árakat kell biztosítani. Ennek érdekében a kormány az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtésén dolgozik, melynek egyik lépcsőfoka a közszolgálati törvény elfogadása, majd egy nonprofit közműszolgáltató létrehozása.

Díjazták a vállalatok energiahatékonyságát
Kiemelten fontos a vállalkozások energiatakarékosságának ösztönzése

Az olcsó villamos energia előállításához kapcsolódnak a paksi atomerőmű bővítésével összefüggő tervek is. Az MVM Partner Zrt. pályázatán azok a vállalkozások részesültek elismerésben, akik a mindennapi működésük során az energiahatékonyság és az energiatudatosság elveit követik illetve hasznosítják. Kiemelt feladat az energiatudatosság és az energia hatékony szolgáltatások és beruházások népszerűsítése. A pályázat fontos célja a tudás és a tapasztalatcsere elősegítések. A beérkezett pályamunkákat mikro-, kis-, és középvállalatok kategóriában bírálták illetve díjazták. A pályázat nyertesei egy-egy hibrid autóval gazdagodta, melyet egy évig használhatnak. A többi dobogó helyezett elektromos robogókat és rollereket kapott.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu