Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Pályázat

Elindult a 60 milliárd forintos pályázat

2013. December 16. 11:01
Elindult a 60 milliárd forintos pályázat
2013. december 16-án reggel 8 órától lehet pályázni a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt 60 milliárd forintos keretösszegű pályázatra.
A forráskimerülésig, de legkésőbb 2014. január 31-ig van lehetőség pályázni a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatára, melynek keretében állattartó telepekhez szükséges eszközöket illetve élelmiszeripari gépek technológiák beszerzését lehet megvalósítani. A pályázati keret összege 60 milliárd forint. A teljes keretösszegből 35 milliárd forintot kívánnak állattenyésztési technológiák fejlesztésére, új technológiák illetve gépek beszerzésének támogatására fordítani.

Az állattenyésztést támogatják
Állattenyésztés és élelmiszeripari fejlesztésre igényelhető támogatás

A fennmaradó 25 milliárd forintos keretösszeget Élelmiszeripari illet élelmiszer feldolgozással kapcsolódó technológiai fejlesztésekre, új gépek illetve eszközök beszerzésének támogatására fordítják. Mindkét célterületre vonatkozóan nagy gépek beszerzése esetén 250 millió forintban, kisebb gépek, eszközös beszerzése esetén 15 millió forintban határozták meg a maximálisan igényelhető támogatási összeget. A pályázatot már november közepén bejelentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és már akkor kihangsúlyozta, hogy külön alapot képeznek a kisgazdaságok, a közepes illetve a nagyobb vállalkozások számára, ennek segítségével hatékonyabbá válnak a pályázatok és mindenki a számára megfelelő ütemben juthat majd a pénzéhez.

A rendelet teljes szövege a részletekkel a Magyar Közlöny 2013. december 12-én megjelent 2013. évi 207. számában olvasható.

 

(Forrás: kormany.hu)

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu