Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Pályázat

Akár 100%-os támogatás informatikai fejlesztésre az oktatásban

2004. december 06. 07:56
Akár 100%-os támogatás informatikai fejlesztésre az oktatásban
Innovatív oktatás-támogató rendszerek - IOR 2004
Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal - Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda Keret: 400 M Ft (4 közoktatási, 2 felsőoktatási pályázatra)

A pályázat célja a köz- és felsőoktatási intézményekben folyó oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységet segítő, a fiatal tehetségek tudományos életpályájának követését is lehetővé tevő innovatív oktatástámogató rendszerek (IOR) fejlesztésének elősegítése.
Az innovatív oktatástámogató rendszer intézményi ügyviteli és adminisztrációs informatikai alkalmazás, internetes szolgáltatás, amely az alapvető nyilvántartások megvalósításán túl lehetőséget ad a fiatal tehetségek felkutatására, gondozására, tanulmányi versenyeken elért eredményeik és tudományos diákkörökben végzett tevékenységük nyilvántartására, az intézményekben folyó kutató-fejlesztő tevékenység informatikai támogatására.
Támogatott: 1. A közoktatási intézmények 2. A felsőoktatási intézmények működését segítő, egységes alapokra épülő innovatív oktatástámogató rendszer kifejlesztése, kipróbálása (alkalmazott kutatás-fejlesztés (max. 50%) és erre épülő kísérleti fejlesztés (min. 50%, max. 100%)

Pályázhatnak: bejegyzett belföldi székhelyű, jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások, a költségvetési szervek intézményei közül köz- és felsőoktatási intézmények, illetve annak egyes szervezeti egységei, továbbá a jogi személyiségű nonprofit szervezetek közül egyesületek és alapítványok legfeljebb tíztagú konzorciumai kaphatnak támogatást.

Az első témakörben csak olyan szervezetek és egyéni vállalkozók pályázhatnak, amelyek közoktatási oktatástámogató rendszerei (termékei) legalább 20 közoktatási intézményben vagy azok fenntartóinál üzemelnek. Vállalkozások csak legalább négy közoktatási intézménnyel együtt alakított konzorciumban pályázhatnak.
A második témakörben vállalkozások csak legalább két felsőoktatási intézménnyel együtt alakított konzorciumban pályázhatnak.
A támogatás vissza nem térítendő, közoktatási pályázatnál min. 30, max. 70 M Ft, a felsőokatási pályázatoknál min. 70, max. 130 M Ft a 12 hónapos projektre.

A támogatás maximuma költségvetési szerv vagy intézménye, illetve piacbefolyásoló gazdasági tevékenységet nem végző jogi személyiségű nonprofit szervezet esetén a projekt ráeső elszámolható összes költségének 100%-a.
Vállalkozás és piacbefolyásoló gazdasági tevékenységű nonprofit szervezet esetében a kutatás-fejlesztési támogatásnak minősülő támogatás maximális mértéke a projekt ráeső elszámolható összes költségének arányában a kutatás-fejlesztési tevékenység egyes szakaszaitól függően: A) alkalmazott kutatás-fejlesztés esetén: 60%; B) kísérleti fejlesztés esetén: 35%. illetve ez többlettámogatással alkalmazott kutatás esetén maximum 75%-ig, kísérleti fejlesztés esetén maximum 50%-ig növelhető, függetlenül attól, hogy a támogatásban részesülő a felsorolt esetek halmozott alkalmazásával magasabb támogatási intenzitásra lenne jogosult. A pályázók saját hozzájárulását a projekt költségeihez a gazdasági társaságként működő konzorciumi tagok saját hozzájárulásának együttes összege jelenti.
Előleg: teljes támogatás max. 90%-a lehet.
A fejlesztés eredményét az önállóan vagy konzorcium tagjaként pályázó köz-, ill. felsőoktatási intézményeknél be kell vezetni, és a fejlesztés hatásáról tanulmányt kell készíteni. A létrejövő rendszernek az eredményeket xml-formában is publikálnia kell tudnia.
A projektjavaslat beadásának határideje: 2004. december 10. (péntek) 13:00 óra.
Adatlap, pályázati anyag letölthető: http://www.nkth.gov.hu. Előzetes konzultáció: Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) ügyfélszolgálata 06 (1) 484-2800 és a 06 (1) 484-2922, info@kutatas.hu, személyesen: Bp., V. Szervita tér 8. (egyeztetett időpontban)

További információ: www.penzforras.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu