Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Pályázat

A hungarikumokat és a nemzeti értékeket népszerűsítik

2014. January 08. 09:01
A hungarikumokat és a nemzeti értékeket népszerűsítik
Összesen 135 nyertes pályázó kaphat támogatást a hungarikumok és a nemzeti értékeink népszerűsítése, megőrzése és gondozása céljából.
A Vidékfejlesztési Minisztérium még 2013. október 1-én írta ki a HUNG-2013 pályázatot, melynek célja a nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtése, kutatása, népszerűsítése, megóvása és gondozása volt. Összesen 427 pályázat érkezett a minisztériumhoz, összesen több mint egy milliárd forintos támogatási igénnyel. A Vidékfejlesztési Minisztérium formai és jogosultsági szempontból is megvizsgálta a beérkezett pályázatokat a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési intézet segítségével.

A hungarikumokat és nemzeti értékeket népszerűsítik
A pályázat célja a hungarikumok és a nemzeti értékek népszerűsítése

 

A pályázatokat tartalmi szempontból a miniszter által felkért szakértőkből álló bizottság végezte és az értékelések alapján rangsort állítottak fel. Végül a Hungarikum Bizottság támogatási javaslatát figyelembe véve a miniszter választotta ki a 135 nyertes pályázatot. A pályázók összesen 242 millió 373 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a projektek megvalósítására. A nyertes pályázatok a hungarikumok gyűjtésére, a nemzeti értékek megismertetésére koncentrálódnak Magyarországi és nemzeti rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban egyaránt.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu