Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.22. - szerda, Júlia, Rita napja van.

Pályázat

A hátrányos régiókban egyészségügyi modellprogram

2013. július 04. 16:58
A hátrányos régiókban egyészségügyi modellprogram
Egészségügyi alapellátás-fejlesztési program indul az egészségügyi pályázatok keretén belül. A pályázatra négy régiót választottak ki.

Egészségügyi alapellátási modellprogram indul ( Videó forrása: www.youtube.com )

Svájci-magyar együttműködési program keretében egy modellprogram kialakítása veszi kezdetét. A támogatás összértéke 3,7 milliárd forint összegű. Ebből az összegből Magyarország négy hátrányos helyzetű régiójában szeretnék az egészségügyi alapellátást bővíteni és teljes mértékben átalakítani. A modellprogramot háromévesre tervezték és az észak-magyarországi régió közül választották ki azt a négyet, amelyet a pályázat összegének köszönhetően megújítanak majd.

Egészségügyi modellprogram keretén belül pályázat indult el
2013. július 3-án tartottak az egészségügyi pályázatról sajtótájékoztatót


Az egészségügyi pályázattal kapcsolatban július 3-án tartottak sajtótájékoztatót Budapesten. A támogatásra szoruló hátrányos régiók közül Borsodnádasd, Heves, Jászapáti és Berettyóújfalu térségét jelölték meg. Másodlagosan nagyon fontos célja a programnak, hogy a roma lakosokat minél jobban be tudják a későbbiek folyamán vonni a népegészségügyi programokba. A sajtótájékoztató nyitó előadása után a résztvevőket tájékoztatták a pályázat legfontosabb részleteiről.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu