Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.12. - Sunday, Pongrác napja van.

Pályázat

2005. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat

2005. June 09. 09:40
2005. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat
ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság
Célja magyar termékek szolgáltatások külpiaci megjelenése és nemzetközi elfogadtatása
Pályázhat:
-belföldi székhelyű, maximum 250 főt foglalkoztató gazdasági társaságok, közhasznú társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, valamint
-szakmai alapon szerveződő egyesületek, szövetségek, MKIK és területi szervezetei
Támogatható ágazatok (TEÁOR szerint): Feldolgozóipari, építőipari, kereskedelem, javítás ágazat (Kivéve: 51.11, 51.12, 51.17, 51.21, 51.23, 51.25), számítástechnikai tevékenység, kutatás, fejlesztés, mérnöki tevékenység, tanácsadás, illetve vállalkozói, szakmai érdekképviselet

-Külföldi kiállításon hazai előállítású termékekkel való részvétel,
-Piaci szervezet költségei,
-Egyes marketing-eszközök költségei,
-Megfelelőség-tanúsítási eljárás költségei.
-Nemzetközi szervezeti tagdíj költségei,

Támogatott:
A támogatás: vissza nem térítendő, csekély összegű (de minimis) típusú, a támogatható nettó költségek maximum 50 %-áig, jogcímenként 1M Ft értékhatárig. Támogatás 100 ezer forint értékhatár alatt nem igényelhető.

Igénylése: a tevékenység/program megvalósulása előtt, jogcímenként évente egy alkalommal.
Kiállítási részvétel jogcímnél a támogatandó akció kezdő időpontja a nyitás dátuma, a többi jogcím esetében a megrendelés, szerződéskötés, illetve első kifizetés várható időpontja.
Kivételesen indokolt esetben a miniszter külön írásos engedélye alapján utólagosan is nyújtható támogatás lezajlott programhoz, előzetesen befogadott szándéknyilatkozat alapján.
Folyósítása utólagos, előleg nincs.
A) Külföldi kiállításon való részvétel, hazai előállítású termékkel, ill. szolgáltatással
Támogatott:
Helydíj: ha csak egységstand (shellstand) bérelhető (a helydíj és az installáció költsége nem bontható meg), a meghirdetett ár az irányadó, de ha van az árajánlatban beépítetlen területre megadott négyzetméter ár, akkor elszámolható költségként ezt kell figyelembe venni, még akkor is, ha a kiállító nem ezt vette igénybe
- Kötelező katalógus bejegyzés, regisztrációs költség
- Területdíjhoz kapcsolódó egyéb kötelező költségek (Pl. AUMA-díj, building fee, kötelező biztosítás, stb.)
- Technikai költségek közül a víz, áram és telefonbekötés költségei.
B Egyes marketing eszközök készíttetése, hirdetések megjelentetése
A felsorolt jogcímek együtt, vagy külön-külön is igényelhetőek, vagyis a 3 marketing eszközre egyenként értendő az évi egyszeri 1.000.000,- Ft-os támogatási keret.
1. Nyomdai úton előállított kiadvány – prospektus, termékismertető, szórólap, katalógus, műszaki leírás
Kiadványoknál idegen nyelvenként (legfeljebb 2 idegen nyelv) és fajtánként max. az első ezer példányhoz nyerhető támogatás. Magyar nyelvű csak abban az esetben fogadható el, ha többnyelvű kiadványban szerepel.
2. CD-ROM max. az első ezer darab. Saját készítés nem támogatható. Magyar nyelvű csak abban az esetben fogadható el, ha többnyelvű CD-ROM-on szerepel.
3. Külföldi szakfolyóiratokban hirdetések megjelentetése. Egy alkalommal max. 3 szakfolyóiratban, évente 3 megjelentetés támogatott.
C) Piaci szervezet egyes költségei
Hazai előállítású termékek külföldi értékesítését elősegítő, külföldön létesítendő vállalati iroda, kiállító-, illetve bemutatóterem, valamint konszignációs, vagy nagykereskedelmi raktár 1 éves időtartamú nettó bérleti díja támogatott.
Vegyesvállalat esetében csak a harmadik országban létesítendő piaci szervezet bérleti költségéhez igényelhető támogatás (tehát a vegyesvállalati partner székhelyén lévő irodájához, raktárához nem).
Lehetőség van több cég együttes külpiaci jelenlétének támogatására, ez esetben az igénylő a gesztorcég.
Évente csak egy piaci szervezet (vagy vállalati iroda, vagy bemutatóterem, vagy konszignációs raktár, vagy nagykereskedelmi raktár) bérleti díjához igényelhető támogatás.
D) Nemzetközi szervezeti tagdíj
Olyan nemzetközi szervezet 1 éves tagdíjának támogatására van lehetőség, ahol a cég, vagy szervezet tagsága kedvezően befolyásolhatja a magyar kivitelt.
E) Megfelelőség-tanúsítási eljárás
A piacra jutás feltételeként kötelezően előírt, az importőr országában a magyar exportáló cég költségére elvégzendő megfelelőség-tanúsítási eljárás költsége támogatott.
A támogatás folyósítása csak azokban az esetekben engedélyezhető, ahol nincs érvényben az exportőr és az importőr ország között a megfelelőség értékeléséről szóló megállapodás az adott termék vonatkozásában.
A D és E pontokra egyaránt vonatkozik, hogy szükséges az adott relációban működő külgazdasági attasé vagy Külkereskedelmi Szolgálati Iroda véleményének csatolása.
Benyújtás 8 példányban az ITDH címére (1061 Budapest, Andrássy út 12), a Kereskedelemfejlesztési Pályázatok Igazgatóságára kell benyújtani október 31-ig folyamatosan.
Hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség.
A hiánypótlást nem igénylő pályázatok elbírálása a beérkezéstől számított 90 napon belül.
Támogatási szerződés: MFB Rt.

Pályázati, támogatási információk:
www.penzforras.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu