Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

MTI hírek

OTS - "Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját!" - címmel közösségi pályázatot hirdet a Megoldás Mozgalom a közúthálózat rendbetétele érdekében!

2023. March 16. 11:52
Budapest, 2023. március 16., csütörtök (OTS) - A Mozgalom legújabb kezdeményezésével a kormány és az önkormányzatok figyelmét szeretné felhívni a rossz, sokszor balesetveszélyes, kátyús utakra!
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230316_002.jpg A párthoz egyre több állampolgári bejelentés, fotó érkezik a helyenként életveszélyes utakról. A legtöbb esetben az adott település, város önkormányzata tud a problémáról, de illetékesség, forrás, pénz hiányában nem cselekszik. A Megoldás Mozgalom első körben arra szólítja fel az önkormányzatokat, az érintett közút kezelőjét, hogy a kátyú kijavíttatásáig, legalább jelölje figyelmeztető jelzéssel, táblával az úthibákat! Statisztikai adatok szerint, Magyarországon a közúton történő minden tizedik baleset az úthibák, gödrök, a rossz útminőség miatt következik be, ami sok esetben a gépjárművön több százezer forintos kárral, illetve személyi sérülésekkel is járhat. Nemzetközi tekintetben, a közutakon bekövetkezett halálos balesetek száma alapján, Magyarország kifejezetten rossz helyen szerepel a listán, a magyar utak az egyik legveszélyesebbek az unióban. 2018-ban a hatodik helyre soroltak minket, míg egy évvel később is bőven meghaladta a balesetek száma az EU-s átlagot. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. statisztikáiból kiderül, hogy a közel 210.000 kilométeres magyarországi úthálózatból kb. 180.000 km önkormányzati tulajdonú, azaz az önkormányzatok felelőssége az úthibák rendbetétele. A Megoldás Mozgalom által indított pályázat május 1-ig tart, addig keressük az ország legszebb, legnagyobb, legveszélyesebb, legmélyebb kátyúját! A pályázatban résztvevőktől fénykép beküldését várja a párt, amelyekből a zsűri szerint kiválasztottakat díjazzák. A beérkezett információkat a párt továbbítja az érintett önkormányzatnak! A képeket az alábbi linkre várja a Mozgalom: https://memo.hu/bejelentesek.html Kapcsolat: sajto@memo.hu ------------------------------------------------------------------- Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni. Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt. Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu