Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

MTI hírek

OTS - Idén nyáron 51,05 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült a Meditop Kft. telephely fejlesztési projektje.

2017. October 04. 15:03
Pilisborosjenő, 2017. október 4., szerda (OTS) - A Meditop Gyógyszeripari Kft. eszközbeszerzési és raktárépületi kapacitásfejlesztést valósít meg 92,83 millió forint beruházási költségből, melynek 55%-át a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.
A beruházásra a Meditop Kft. pilisborosjenői székhelyén, az Ady E. u. 1 sz. alatt kerül sor. A beruházás alapvető célja a pár évvel ezelőtt elkészült Üzembővítésnek logisztikai hátterét biztosító raktár komplexum felbővítése, amely a termelés zavartalan működését biztosítja. A beruházástól a nagykereskedelmi és hűtött raktári kapacitás megháromszorozódását várjuk (32 EU raklapról 88 raklapra). Ugyanitt egy önálló pszichotróp raktár kerül kialakításra 10 EU raklapnyi kapacitásban. A Magasraktári részen a talajvíz okozta beázások elleni szigetelés és a hiányzó felszíni csapadékvíz elvezetése kerül megoldásra. A Magasraktárban a meglévő hűtött teret átalakítjuk hűvös raktárrá (32 EU raklapnyi kapacitás) Megépítésre kerül egy építési engedély nélkül kivitelezhető különálló veszélyes hulladéktároló is nettó 35,62 m2 felületen. A nagykereskedelmi raktárban a hatékony tárolási kapacitásfejlesztés érdekében eszközbeszerzés is szükséges, ezért itt kiépítésre kerül egy polcrendszer. A támogatott tevékenység megkezdésének és befejezésének várható időpontja: 2017.09.14. - 2018.07.13. Kapacitás fejlesztésünk alaptevékenységünkhöz, a gyógyszeripari gyártáshoz, illetve annak logisztikai háttérfejlesztéséhez kapcsolódik, amin keresztül megvalósítjuk a Pest Megyei Területfejlesztési Program I. Prioritásában foglalt "Kiemelt jelentőségű ágaztok (gyógyszeripar)"fejlődését. Társadalmi-gazdasági hatások: A beruházás hozzájárul a területi kiegyenlítődéshez, a megye versenyképességének javításához is, miután 3 fő részére teremtünk új munkahelyet. ------------------------------------------------------------------- Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni. Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt. Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu