Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

MTI hírek

OTS - Az ország első gömbi hiba korrigált transzmissziós elektronmikroszkópját (TEM) telepíti az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete

2017. October 04. 12:50
Budapest, 2017. október 4., szerda (OTS) - A 200 kV-os TEM beszerzésére az intézet nyílt európai közbeszerzési eljárás után 2017. augusztus 28-án kötött szállítási szerződést az AuroScience Kft-vel, 1 499 000 Euro +ÁFA összegben. Az akár 1 Angström (0,1 nanométer) alatti felbontás hatalmas áttörés a félvezető anyagok és szerkezetek, kerámiák, fémek, 2D-anyagok és egyéb nanoszerkezetek vizsgálatában.
A "Generációváltást jelentő elektronmikroszkóp beszerzése, a magyar anyagtudomány open laboratóriuma" című VEKOP-2.3.3-15-2016-00002 azonosítószámú projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya közös finanszírozása keretében az Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program - Kutatási infrastruktúra megerősítése, nemzetköziesedés, hálózatosodás részben valósul meg. ------------------------------------------------------------------- Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni. Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt. Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu